Modificări la loteria bonurilor fiscale! Noile reguli

Ultima actualizare:

    Loteria bonurilor fiscare: Prima extragere a avut loc în data de 13 aprilie, a doua zi de Paşte foto: România Tv
Loteria bonurilor fiscare: Prima extragere a avut loc în data de 13 aprilie, a doua zi de Paşte foto: România Tv

Moficări la Loteria Bonurilor Fiscale! Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 183 voturi "pentru", 91 "împotrivă" şi 10 "abţineri", modificarea Ordonanţei 10/2015 pentru organizarea loteriei bonurilor fiscale, stabilind că la extragere se va acorda un număr de maximum 100 de premii.

Deputaţii au introdus în ordonanţă amendamentele propuse de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, "pentru ca sumele câştigate de participanţii la loteria bonurilor fiscale să fie mai consistente".

La extragerea pentru loteria bonurilor fiscale se va acorda un număr de maximum 100 de premii. Cei care vor să participe la Loterie vor păstra bonurile fiscale, iar în urma extragerii se vor stabili bonurile câştigătoare – în funcţie de data şi valoarea înscrise pe acestea. Ulterior, cei care deţin bonuri fiscale pe care sunt înscrise datele stabilite în urma extragerii se deplasează la orice unitate a Fiscului pentru revendicarea premiului.  

Unitatea teritorială a administraţiei fiscale unde a fost depus în original bonul fiscal câştigător la loteria bonurilor fiscale va elibera titularului bonului o copie pe care este scris că este conform cu originalul şi conţine un număr unic de înregistrere atribuit automat printr-o aplicaţie informatică la nivel naţional.

Pentru asigurarea transparenţei, o listă privind bonurile prin care au fost revendicate premiile se va publica pe site-ul Ministerului Finanţei Publice şi pe cel al Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală, potrivit mediafax.ro.

Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pe care s-au revendicat premiile se va constata depăşirea numărului maxim de premii care se acordă la loteria bonurilor fiscale, se va proceda la extragerea aleatorie a unui număr de 100 de bonuri fiscale câştigătoare din totalitatea bonurilor fiscale din listă.

În situaţiile în care ulterior efectuării unei extrageri se constată erori de natură tehnică în desfăşurare acesteia care nu vizează caracterul aleator al acesteia, se va considera că extragerea a fost efectuată corect, iar premiile se vor acorda câştigătorilor în urma extragerii şi după desfăşurarea procedurilor.

Reprezentanţii PNL au anunţat că nu susţin această ordonanţă pentru modificăriile la loteria bonurilor fiscale, deputatul PNL Andreea Paul arătând că este vorba de o "păcăleală fiscală' şi că se foloseşte Codul Fiscal ca instrument de imagine. Deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu a spus că prin aceste prevederi cumpărătorii sunt descurajaţi să mai ceară bonul fiscal, pentru că "sistemul este greoi, premiile sunt foarte mici".

Loteria bonurilor fiscale: Câştigurile la prima extragere, 55 de lei

Prima ediție de la loteria bonurilor fiscale a avut extragerea în cea de-a doua zi de Paște a acestui an, la data de 13 aprilie. Potrivit ANAF, la prima extragere au fost depuse 18.215 cereri pentru revendicarea premiilor. Astfel, din potul de 1 milion de lei, fiecare câștigător a avut dreptul să ridice un premiu denumai 55 lei, o sumă infimă în comparație cu așteptările miilor de oameni care au participat la concurs.

Participanții au avut data limită 13 mai pentru a intra în posesia premiilor câștigate. După numărul participanților câștigători, Capitala s-a clasat pe primul loc în clasament, cu 2.348 de cereri înregistrate, urmată de Cluj-Napoca, cu 1.025 de cereri, și Brașov, cu 888 de cereri.

Loteria bonurilor fiscale: extragere specială de Crăciun

Românii care nu au avut noroc la extragerea specială de pe 13 aprilie pentru Loteria bonurilor fiscale ar putea să se îmbogăţească în decembrie. Toate bonurile necâştigătoare la extragerile de peste an vor participa la tragerea specială a sărbătorilor de iarnă. La extragerea specială din decembrie vor putea fi înscrise toate tichetele fiscale strânse din 2 februarie până la sfârşitul lunii noiembrie. Până atunci românii vor mai avea alte extrageri, iar prima va fi la 19 iulie. La prima extragere lunară din acest an vor participa bonurile emise în luna iunie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net