Modificări importante adoptate de Guvern

Ultima actualizare:

Speriat de infracțiunile dese ale taximetriștilor, Guvernul Cioloș a decis să le impună noi reguli. Executivul a modificat ieri prin Ordonanță de Urgență ”Legea transportului în regim de taxi şi de închiriere”. Astfel, cazierul practicanților acestei meserii trebuie să conţină menţiuni care să arate că șoferii nu au săvârşit mai multe tipuri de fapte penale.

 ”E vorba de infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice, contra vieţii, sănătăţii şi integrităţii corpororale, privind traficul şi consumul de droguri, contra integrităţii sexuale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, conform Mediafax. Acesta a precizat că actul normativ va fi urmat de noi norme elaborate de Ministerul Transporturilor, pentru ca șoferii și managerii din firmele de taximetrie să primească ”certificate de competenţă profesională”.

Mai multe drepturi pentru clienți în magazine

Guvernanții și-au adus aminte de drepturile clienților. Potrivit unei Ordonanțe de Urgență, aprobate ieri de Guvernul Cioloș, magazinele vor fi obligate să repare sau să înlocuiască un produs abia cumpărat într-o perioadă maximă de 15 zile calendaristice. Conform site-ului profit.ro, marfa reparată va avea o garanție prelungită, în timp ce produsele de folosință îndelungată înlocuite vor avea un nou termen de garanție. La rândul său, vânzătorul va avea aceleași obligații pentru produsul înlocuit ca și pentru cel vândut inițial. Prin noile prevederi, reprezentanții Executivului speră să rezolve nemulțumirile clienților legate de tratamentul la care sunt supuși de comercianți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net