Mobilizare fără precedent a unor trecători, pentru salvarea unui varstnic

Ultima actualizare:

    Până la sosirea ambulanței, mai mulți arădeni s-au organizat pentru a salva un vârstnic aflat în stop cardio-respiratorFoto: Click!
Până la sosirea ambulanței, mai mulți arădeni s-au organizat pentru a salva un vârstnic aflat în stop cardio-respiratorFoto: Click!

O acțiune de salvare aproape fără precedent s-a petrecut luni, pe 4 septembrie, în Arad. În mod surprinzător, manevrele de prim-ajutor au fost oferite de câțiva martori care au observat victima întinsă pe asfalt, într-o parcare.

Inițial, victima, un bărbat în vârstă, a fost observat doar de una dintre persoanele care s-au oferit să ajute. Văzuse doar picioarele bărbatului, printre mașinile parcate. În mai puțin de un minut, șase arădeni au lăsat tot ce făceau în acel moment și au mers să-l ajute pe cel care se afla în stare de inconștiență, dar încă prezenta puls, informează aradon.ro.

Cu toții s-au organizat pentru a acționa cât mai eficient. În timp ce unii dintre ei au întors victima pe o parte, pentru a nu-și înghiți limba, unul a ținut legătura cu dispecerul de la numărul de urgență 112, iar ceilalții au făcut un paravan de umbrele deasupra celor care ofereau primul ajutor deoarece ploua.

Până să ajungă la fața locului echipajul SMURD, bărbatul vârstnic a intrat în stop cardio-respirator și începea să nu mai prezinte semne vitale.  Din acest motiv, arădenii din jurul lui au luat decizia de a-l întoarce din nou cu fața în sus și a începe manevrele de resuscitare. O femeie i-a făcut respirație gură la gură, în timp ce un bărbat a executat masajul cardiac, ce a fost apoi preluat de o altă femeie. În momentul în care a sosit ambulanța, victima prezenta semne vitale, ceea ce înseamnă că oamenii au făcut tot posibilul pentru a-l salva pe bărbat.

Nici când medicii au preluat victima, arădenii nu au plecat și au stat alături de echipajul SMURD, făcând și asupra lor un paravan cu umbrele peste pacient și doctori. Timp de 40 de minute, salvatorii au încercat să-l resusciteze cu ajutorul aparatlor speciale, iar apoi, l-au dus pe bărbat la cel mai apropiat spital.

Din păcate, bărbatul, în vârstă de 72 de ani, a pierdut în cele din urmă lupta cu viața, în ciuda eforturilor disperate ale trecătorilor și a medicilor de pe ambulanță. „Din nefericire, deși echipajul medical a efectuat manevrele de resuscitare mai bine de 40 de minute, inima arădeanului de 72 de ani a cedat, fiind astfel declarat decesul bărbatului”, au declarat medicii de pa salvare pentru sursa citată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net