Mobilizare extraordinară în Botoșani! Sătenii au reconstruit singuri o școală care fusese distrusă în incendiu

Ultima actualizare:

    Sătenii s-au mobilizat și au reușit să repare pagubele provocate de incendiu în aproximativ două zile Sursă foto: BotosaniNews.ro
Sătenii s-au mobilizat și au reușit să repare pagubele provocate de incendiu în aproximativ două zile Sursă foto: BotosaniNews.ro

Localnicii din Podriga, un cătun din judeţul Botoşani, s-au organizat şi au reparat singuri şcoala din sat, grav afectată de un incendiu. Oamenii au venit cu tot ce aveau prin gospodărie şi au reparat clădirea în numai două zile şi jumătate. Care a fost motivul pentru care au refuzat să apeleze la autorități.

Satul Podriga se află în comuna Drăguşeni, judeţul Botoşani, în apropiere de oraşul Săveni. Are puţin peste 900 de locuitori, majoritatea fermieri şi agricultori. Acum aproximativ doi ani, şcoala din Podriga era reabilitată şi modernizată, iar toți sătenii erau mândri de modul în care au fost efectuate lucrările, relatează Adevărul. 

La sfârşitul lunii februarie, într-o duminică, acoperişul şcolii celei noi din Podriga a luat foc. Atunci, au intervenit sătenii şi au adunat, pe loc, o echipă de muncitori voluntari, au pus mâna pe ce au găsit în gospodării care să le fie de ajutor şi s-au apucat să refacă, singuri, şcoala satului. În două zile, instituția de învățământ a fost complet reabilitată. 

Oamenii şi-au împărţit rapid sarcinile, au făcut o schiţă şi au urcat pe şcoală. Au primit şi materiale de la Primărie. „Ne-am apucat repede, am curăţat ce era ars, am făcut necesarul şi apoi am început să punem partea de lemn şi acoperişul de tablă. Noi ne mai pricepem. Am mai lucrat şi în construcţii şi în general aici la ţară oamenii îs obişnuiţi cu munca grea”, spune  Cătălin Răpciug, care a contribuit la reparații. 

Unul dintre voluntari, în vârstă de 23 de ani, a muncit de dimineața până seară doar pentru a fi sigur că lucrările se vor termina la timp. „ Copiii trebuie să meargă la şcoală, că şi aşa au pierdut o groază. Numai cu şcoală scapă de sărăcie şi au şi ei un viitor.Şcoala este mai importantă ca orice. Când am văzut că arde, m-a ars şi pe mine parcă în suflet”, spune localnicul.

Citește mai multe declarații ale localnicilor accesând Adevărul 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net