Mobila atârnă din tavan sau tu stai cu capul în jos? Casa cu susul in jos se poate vizita în Gorj

3-2col-bucatarie_1.jpg

Fotografiile făcute în interiorul casei răsturnate sunt memorabile. Fie mobila îţi cade în cap, fie tu stai cu capul în jos
Citeste tot despre: 

Alex Ducu, din comuna Bumbeşti-Piţic, Gorj, a construit de la zero singura casă cu susul în jos din România, devenită în câteva luni obiectiv turistic pe care nu-l poţi rata. De la sfârşitul lunii februarie, Alex Ducu a deschis şi uşile căsuţei răsturnate, astfel că turiştii o pot vizita acum şi la interior!

Ţi-ai imaginat cum ar fi dacă ai sta într-o casă care, practic, este cu susul în jos? Hai în Gorj, la Poienarii din Bumbeşti-Piţic, şi vei afla „pe pielea ta”! Mai ales că poate fi vizitată şi la interior. În satul Poenari, la nici 500 de metri de celebra Pădure Colorată (la fel, unică în România n.red.), se află căsuţa răsturnată, singura construcţie de acest fel din ţara noastră. Ideea i-a aparţinut antreprenorului Alex Ducu, un tânăr care, în urmă cu ceva vreme, a fost în vacanţă în Turcia şi a văzut casa răsturnată din Antalya. În perioada pandemiei din primăvara-vara lui 2020, Alex Ducu a început să construiască în satul natal un astfel de obiectiv. Casa răsturnată este pe structură de fier şi apoi realizată din lemn, pentru a fi cât mai uşoară. Construcţia cântăreşte cinci tone şi a fost ridicată în două luni. Alte trei luni au durat lucrările la interior.

alex_ducu_proprietarul_1.jpg

Alex Ducu: «Am muncit mai mult la interior decât la exterior»

De la sfârşitul lunii februarie, Căsuţa răsturnată de la Ponoarele (Poienari) - Gorj poate fi vizitată şi la interior. Astfel, pentru câteva selfie-uri spectaculoase, turiştii scot din buzunar câte 15 lei. Este unică în România, dar astfel de proiecte se mai regăsesc în Austria ori Polonia. „Vă invităm să o vizitaţi la adresa Comuna Bumbeşti-Pitic sat Poienari, strada Dumbrava mică nr. 1 jud. Gorj, aproape de Pădurea Colorată. Ştim că pare ireal, tocmai de aceea vă aşteptăm!”, spune Alex Ducu, care a investit până acum 12.000 de euro, bani pe care i-a strâns în ultimii ani, inclusiv muncind în străinătate.

4-2col-dormitor_1.jpg

Fotografiile făcute în interiorul casei răsturnate sunt memorabile. Fie mobila îţi cade în cap, fie tu stai cu capul în jos


Casa pare desprinsă dintr-un film science fiction, este un nou obiectiv turistic numai bun de pus pe lista locurilor de văzut! Reacţiile celor care au văzut casa în realitate sunt memorabile. Nici unuia nu îi venea să creadă că aşa ceva există cu adevărat. Alex Ducu, proprietarul casei, îşi aminteşte de o reacţie care i-a plăcut: „Prima reacţie a fost a unui copil mic, care a venit cu mama lui, şi zicea: Uite, mami, e chiar răsturnată!”. La partea de interior, Alex Ducu spune că a muncit foarte mult, treaba nefiind una uşoară. Vizitatorilor le vine greu să creadă că Alex Ducu şi prietenii săi au reuşit să prindă mobila în tavan, care de fapt este podeaua casei răsturnate. Au prins şi electrocasnice, ceşti, farfurii, un televizor perfect funcţional.

 

„Am avut impresia că stau pe acoperiş. Casa e complet răsturnată şi totuşi nu cazi! Foarte tare ideea şi merită să vii ca să o vezi şi să faci multe poze pentru reţelele sociale”, a spus un adolescent venit în vizită. „M-a cam luat cu ameţeală! Este inedit, nu am văzut niciunde aşa ceva. Mă bucur că un gorjean de-al meu a venit cu ideea asta şi că îi merge bine!”, a spus Mihai, un vizitator. Alex Ducu vrea să amenajeze şi un parc de aventură cu tiroliene pentru copii, în imediata apropiere a casei răsturnate.

2-casuta_rasturnata_gj_20215_1.jpg

Turiştii plătesc 15 lei pentru o vizită

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1