Anul acesta, moaştele Sf. Constantin şi Elena nu vor fi scoase din catedrală

Ultima actualizare:

Decizie şoc la Patriarhie. Moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi ale Sfântului Dimitrie cel Nou (ocrotitorul Capitalei) nu vor fi scoase spre închinare credincioşilor de hramul istoric al catedralei, sărbătorit în data de 21 mai. Este pentru prima oară în ultimii 10 ani când moaştele nu sunt scoase din catedrală pe 21 mai.

În schimb, biserica de la km 0 al ortodoxiei româneşti aflată pe Dealul Mitropoliei, va fi deschisă pentru cei care vor să se roage şi să aducă cinstire sfintelor moaşte, respectând normele în vigoare.

Slujbele de hram vor fi oficiate în aer liber, în „Baldachinul Sfinţilor” amenajat în urmă cu cinci ani, la cererea patriarhului Daniel, în apropierea lăcaşului de cult. În ajunul sărbătorii, miercuri, de la ora 16.00, Slujba Privegherii va fi săvârşită de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul şi nu de Patriarh. Pe 21 mai, programul liturgic va începe cu slujbele Miezonopticii şi Acatistul Sfinţilor Împăraţi, de la ora 07.30, iar liturghia va începe la ora 09.30. Nu se ştie încă dacă aceste slujbe vor fi ţinute de Patriarh din catedrală sau din biserica din cadrul reşedinţei. Moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, au fost dăruite de generalul Petru Saltâcov în iulie 1774, iar fragmente din moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena au fost oferite Patriarhului Teoctist, în anul 2002, de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe din Cipru. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net