Moartea unui puşti, învăluită în mister. Criminalul a abandonat cuţitul, dar n-a lăsat urme

Ultima actualizare:

    Sabin Şerban era unul dintre cei mai buni elevi din clasăFoto: Facebook
Sabin Şerban era unul dintre cei mai buni elevi din clasăFoto: Facebook

Anchetă complicată la Iaşi! Crima care a zguduit vineri cartierul Alexandru cel Bun pare fără rezolvare pentru autorităţile ieşene. Procurorii şi poliţiştii din Capitala Moldovei încearcă, de la finalul săptămânii trecute, să afle cine este autorul unui asasinat. Sabin Şerban (18 ani), fiul unui ofiţer din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI) Iaşi, a fost ucis vineri, la orele prânzului.

Tânărul a fost înjunghiat cu un cuţit cu lama de 14 de centimetri în propria locuinţă. Anchetatorii spun că au un cerc de suspecţi, însă până marţi autorul nu fusese identificat. „La acest mome­nt se analizează informaţi­ile culese de p­oliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Crim­inale şi Poliţia Muni­cipiului Iaşi, inform­aţii culese din bloc şi d­in imaginile de pe ca­merele de supravegher­e video care au fost preluat­e de pe traseul făcut­ de tânăr vineri dimi­neaţă”, spune Carmina Pas­cal, prim-procuror al­ Parchetului de pe lâ­ngă Tribunalul Iaşi.

Înjunghiat în omoplat

Anchetatorii ieşeni au audiat până acum atât vecini de-ai băiatului, colegi de şcoală de-ai acestuia, dar şi alte persoane, fără a reuşi să ajungă la autor. Rezultatele necropsiei au relevat că Sabin a fost înjunghiat o singură dată, în zona omoplatului. Cuţitul folosit de autor a fost descoperit de anchetatori la locul crimei, însă nu au fost găsite urme biologice care să îl deconspire pe autor. Anchetatorii afirmă că au aflat care este provienienţa armei, însă n-au dorit să facă public acest detaliu.

În apartamentul în care Sabin locuia cu părinţii săi nu a fost găsită nici o urmă biologică de-a autorului, fapt ce îngreunează ancheta. Din apartament nu a fost furat niciun bun, ceea ce exclude posibilitatea unui jaf, iar uşa de la intrare nu a fost găsită forţată.

S-a întors acasă cu un tramvai

Un aspect care îi pune pe gânduri pe anchetatori este traseul parcurs de băiat în ziua crimei. Potrivit imaginilor de pe camerele de supraveghere, acesta a mers cu mijloacele de transport în comun până în Piaţa Unirii, situată la câţiva kilometri de apartamentul său, şi în loc să meargă la şcoală, aşa cum făcea în fiecare zi, s-a întors spre casă cu un tramvai. Sabin Şerban a fost găsit fără suflare de tatăl său, care a sunat la 112. Potrivit profesorilor de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil”, unde învăţa Sabin, acesta era unul dintre cei mai silitori elevi din clasa sa. 

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net