Mitropolia Moldovei anunță că episcopul Huşilor poate sluji în continuare

Ultima actualizare:

    Episcopul de Huși, Corneliu Bârlădeanu este acuzat de relații intime cu o persoană de același sex
Episcopul de Huși, Corneliu Bârlădeanu este acuzat de relații intime cu o persoană de același sex

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au anunțat luni că episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu poate păstra funcția și poate exercita toate atribuțiile, inclusive slujirea, până la finalizarea anchetei. Potrivit digi24.ro, vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei Marian Timofte a declarat luni, după ce a vizionat filmul în care ar apărea epsicopul Huşilor Corneliu Bârlădeanu, că una dintre cele două persoane care apare în înregistrare pare a fi Bârlădeanu, spunând însă că pentru veridicitate ar trebui făcută o expertiză

"Unul dintre cei care apar în film pare a fi episcopul de Huşi', a declarat Timofte, care a spus că filmarea are 18 minute şi că cealaltă persoană din film pare majoră.

El a precizat că discuţiile din înregistrare nu sunt inteligibile, dar vocea pare a fi a episcopului Bârlădeanu.

Timofte a afirmat că acest caz va fi discutat în sinodul permanent care va avea loc vineri și unde se vor care va propune măsuri către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Vicarul a menţionat că epsicopul Corneliu Bârlădeanu poate sluji în continuare, până la luarea unei decizii, şi că acesta nu a cerut să fie suspendat. El a explicat că, dacă faptele de care este suspectat Bârlădeanu se dovedesc reale, acesta va fi caterisit, fiind fapte incompatibile cu haina preoţească.

Mai multe imagini în care episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanu apare în timp ce întreține relații homosexual cu un alt bărbat, au apărut în spațiul public în urmă cu trei săptămâni.

Secvențele ar fi fost folosite de arhimandritul Cristian Jitaru, de la Episcopia Huşilor, şi de preoţii Gheorghe Damian, de la biserica din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, şi Răzvan Bumbu, de la Parohia Văleni, pentru a-l şantaja pe Bârlădeanu. Cei trei preoţi au fost trimişi în judecată de DNA.

Reprezentanții Patriarhiei Române au anunțat că unul dintre bărbații care apare în imagini este chiar episcopul dar că soarta acestuia nu poate fi hotărâtă decât de mai marii Mitropoliei Moldovei. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Vasile Bănescu a declarat la Antena 3 că a fost pus în situaţia de a viziona imaginile şi că l-a recunoscut pe episcopul de Huşi. 

Ierarhii în ograda cărora a fost pasată răspunderea sancționării episcopului Hușilor nu s-au pronunțat până acum asupra imaginilor.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a anunţat până acum doar că "Sinodul mitropolitan a luat act cu tristeţe de existenţa în spaţiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de natură morală, atribuite Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor" şi urmează ca "forurile prevăzute de legislaţia bisericească în vigoare să rânduiască cele cuvenite în astfel de situaţii". De asemenea, credincioşii sunt îndemnaţi să "stăruiască în rugăciune".

"În ziua de 14 iulie 2017, s-a întrunit la Reşedinţa mitropolitană din Iaşi Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Sinodul mitropolitan a luat act cu tristeţe de existenţa în spaţiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de natură morală, atribuite Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor", afirmă mitropolia într-un comunicat.

De asemenea, membrii Sinodului mitropolitan "au luat act de declaraţia Preasfinţitului Corneliu, care a afirmat că acuzaţiile care i se aduc nu au un suport real, fiind false"

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net