Mitică Popescu a împlinit 84 de ani. 10 lucruri pe care nu le știai despre marele actor

mitica_popescu.jpg

Mitică Popescu
La cei 84 de ani ai săi, Mitică Popescu rămâne foarte sprinten
Citeste tot despre: 

Actorul Mitică Popescu împlinește miercuri, 2 decembrie 84 de ani. Nu-și arată vârsta, este un om tonic, plin de viață și care rămâne în ciuda anilor foarte popular. Click! îți spune 10 lucruri mai puțin știute despre marele actor

Se lasă fotografiat, întrebat, îi plac călătoriile, sportul și urăște singurătatea. Este un model de modestie deși lumea se uită la el cu evlavie și respect. Are un nume știut de toți, mulți nu cunosc însă cine este cu adevărat iar puțini îi cunosc momentele grele din viață, victoriile și înfrângerile. Mitică Popescu a făcut din numele său o emblemă a comediei

1. Mitică Popescu ar fi trebuit să ajungă preot și chiar îi plăcea.”Am fost un copil cuminte și ascultător iar mama şi-a dorit să devin preot. Am fost şi băiat la altar, mergeam cu preotul cu Botezul. Îmi cumpărase chiar şi veşmânt. Eram mândru când apăream ca băiat de altar, cu veşmântul, era uşor spectaculos. Nu știu ce s-a întâmplat de nu am mai ajuns”, a povestit pentru adevărul.ro marele Mitică Popescu.

2. Mitică Popescu a intrat la Institutul de Teatru în 1953 din a patra încercare după ce ani de zile făcuse figurație la Teatrul Armatei. Recita”Noi vrem pământ”de George Coșbuc fără să facă nici un fel de pregătire. Directorul artistic al Teatrului Armatei l-a sfătuit să învețe o fabulă, Mitică Popescu a ales”Broasca și boul”de la Fontaine. L-a învățat să o spună ca o poveste nu ca o poezie, iar Mitică a fost admis.

3.Actorul Mitică Popescu a fost condamnat la trei ani de închisoare politică. Potrivit evz.ro, Mitică Popescu a ajuns în spatele gratiilor pentru că invitat la un vecin, la o petrecere de Sfântul Ștefan, a râs și a ascultat fără să reacționeze cum trei dintre ceilalți patru comeseni, doi băieți și o fată, au spus că vor să plece în America și în acest sens au trimis și multe scrisori ambasadei SUA. Era anul 1958. Din nefericire, un băiat prezent și el la petrecere a dat fuga la Securitate și i-a turnat pe toți. Mitică Popescu a fost încarcerat la data de 9 februarie 1959 și eliberat în noiembrie 1961. Când a intrat la închisoare era în anul II la Institutul de Teatru.

4. După ce a ieșit din închisoare s-a angajat la Teatrul de Comedie unde era director Radu Beligan. Acesta și actorul Mircea Șeptilici care făcuse și el închisoare politică l-au convins să mai încerce odată la Institutul de Teatru, unde a reușit să intre în 1963. Când a intrat Mitică Popescu a doua oară, generația lui, în care a fost coleg cu Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Dorina Lazăr absolvise. Dintre noii colegi, cei cu care a absolvit, nu o uită niciodată pe marea actriță Carmen Galin, cu care a și plecat la teatrul din Piatra Neamț unde a stat șase ani după care a venit la București, la Teatrul Mic.

5. Cum se caracterizează Mitică Popescu ca și actor?”N-am întârziat niciodată şi n-am obosit niciodată. Am ajuns primul la teatru şi am plecat, întotdeauna, ultimul”, spune modest Mitică Popescu conform digi24.ro.

6. Mitică Popescu nu a jucat în Moromeții 2 din cauza lui Victor Rebengiuc…Vorbise cu Stere Gulea să joace în filmul Moromeții 2, dar, chiar în ziua când trebuia să semneze contractul a fost informat că în rolurile principale nu vor mai juca actorii din primul film.”Victor Rebebengiuc a refuzat să mai apară în film nu știu de ce și s-a hotărât schimbarea întregii distribuții”, a povestit marele actor într-un interviu pentru revista Taifasuri

7. Mitică Popescu s-a căsătorit pe 2 iunie 1977 cu marea actriță Leopoldina Bălănuță. El avea 40 de ani și ea 42 și cununia religioasă a fost oficiată de tatăl ei, preot, chiar în casa lor din Focșani.

8. Mitică Popescu a ieșit la pensie în 2011. De ce a luat această decizie?”Nu vreau să mă specializez în roluri de bunic. Am spus tot ce aveam de spus pe scenă”, a declarat marele actor într-un interviu pentru digi24.ro.

9. Ce pensie are Mitică Popescu după 50 de ani de scenă?Ei bine, marele actor primește…1100 de lei.  

10. Mitică Popescu este amfitrionul uneia dintre cele mai vechi și de succes emisiuni de televiziune. Este vorba de”D’ale lu’Mitică“la care participă din 1999, și care pe 12 decembrie împlinește 21 de ani.

 

Citiți și

Nici coronavirusul nu-l sperie! Mitică Popescu a revenit la TVR 2. Cum se filmează emisiunea „D’ale lu Mitică”

 

Cum îşi alină singurătatea Mitică Popescu, după moartea soţiei sale

Loading...
 
 

Citește și

  • mitica popescu actor

    Ajuns la 79 de ani, Mitică Popescu nu regretă profesia de actor, dar dacă ar fi să se mai nască o dată, în condițiile în care trăiesc artiștii noștri acum, s-ar gândi de două ori dacă să aleagă scena. Îndrăgitul actor a mai dezvăluit că nu îl interesează deloc politica, deși alți colegi de-ai lui s-au perindat prin diferite partide, și că nu și-a dorit să fie nici măcar președinte de sindicat în teatru.

  • Cunoscutul actor revine la 80 de ani pe micile ecrane de la TVR 2 cu emisiunea „D’ale lu’ Mitică”, şi nu singur. Mitică Popescu şi colegii lui din TVR au realizat câteva şedinţe foto neobişnuite pentru noua grilă de toamnă a postului.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1