Misterul „scriitorului” Grindeanu! Două dintre cele trei cărți din CV-ul lui sunt de negăsit!

Ultima actualizare:

    Acuratețea nu pare să fie punctul forte al CV-ului premierului Sorin GrindeanuFoto: Mediafax
Acuratețea nu pare să fie punctul forte al CV-ului premierului Sorin GrindeanuFoto: Mediafax

În CV-ul noului premier al României, Sorin Grindeanu, se face referire la trei cărți cărora le este autor sau coautor, care au apărut în perioada 2000-2002, când acesta era preparator și apoi asistent universitar la Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișioara (UVT).

Potrivit CV-ului, primele două cărți, „Introducere în informatica socială” și „Tehnoredactarea computerizată”; ar fi apărut la Universitatea de Vest în 2000, respectiv în 2002. A treia carte, „Integrala Lebesque-Radon în raport cu o măsură complexă”, ar fi fost publicată în 2002 la editura Ionescu din Caransebeș, orașul natal al lui Grindeanu, relatează pressone.ro.

Conform sursei citate, referințele bibliografice din CV-ul premierului sunt însă inexacte și fac aproape imposibilă identificarea acestor lucrări.

simeon stalpnicul png

Se pare că Sorin Grindeanu a făcut o confuzie între Editura Universității de Vest și Editura de Vest, care a fost înființată în 1972 cu numele de Facla, fiind subordonată Centralei Editoriale din București. 

Volumul „Introducere în informatica socială” a fost publicat la Edittura de Vest. De altfel, Editura Universității de Vest a fost înființată la un an după apariția volumului, în 2001.

Această carte are, de fapt, trei autori, Cornel Giulvezean, Gabriela Zaporojan și Sorin Grindeanu, conform site-ului Bibliotecii Naționale.

Toate bune și frumoase, dar un mare semn de întrebare ridică volumul intitulat „Tehnoredactarea computerizată”. Reprezentantul Editurii Universității de Vest, Marilena Brânda, a declarat pentru PressOne că acest volum „nu se află în baza de date a Editurii Universității de Vest și nici în catalogul Bibliotecii Naționale”.

Cel de-al treilea volum, „Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”, este semnat de doi autori: Sorin Grindeanu și tatăl său, Niccolae Grindeanu, fost inspector general al Inspectoratului Școlar Județean din Caraș-Severin. Editura Ionescu, la care ar fi fost publicată "Integrala…", nu mai are activitate. La Biblioteca Națională figurează cu un Cod Unic de Identificare (CUI) din 1991, care corespunde unei firme din Caransebeș, SC City Trading SRL – între timp, radiată. Și președintele asociației Edu-Cer, profesorul Ștefan Vlaston, susţine că volumul "Integrala Lebesgue-Radon..." nu poate fi găsit în nicio bibliotecă publică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net