Misterul aurului găsit de un căutător de fier vechi la groapa de gunoi din Aiud a fost deslușit

gunoi_1.jpg

Căuta fier vechi şi a dat peste metalul preţios
Citeste tot despre: 

Ca-n filmele de aventuri! O familie din Aiud (Alba) încearcă de trei ani să recupereze mai multe bijuterii din aur, care au fost găsite la o groapă de gunoi de o persoană care căuta fier vechi. Nu mai puţin de 50 de inele, ghiuluri, lănţişoare şi pandantive fuseseră puse într-o sticlă de plastic de 0,5 litri. Persoana care le-a găsit a fost apoi tâlhărită.

Poveste de necrezut în Alba! Totul a început în decembrie 2016, când o familie din Aiud a vândut o casă de pe strada George Coşbuc. Începând cu februarie 2017, cumpărătorii au efectuat lucrări de demolare, iar molozul rezultat a fost transportat pe un teren viran, unde mulţi abandonau astfel de resturi. În martie 2017, un bărbat de etnie romă a scotocit în acea zonă după fier vechi şi a găsit o sticlă din plastic de 0,5 litri, în care se aflau mai multe bijuterii din material galben. În total, ar fi fost vorba despre mai mult de 50 de inele, ghiuluri, lănţişoare şi pandantive din aur. El a fost tâlhărit, apoi, de un alt bărbat care aflase despre aur, iar ultimul a intrat în posesia obiectelor preţioase.  
Cel care a găsit sticla apucase să dea câteva bijuterii unor membri ai familiei sale, iar două lănţişoare au fost predate la un amanet, în schimbul sumei de 873 de lei. În urma agresiunii, pe fir au intrat poliţiştii, care au făcut o percheziţie la domiciliul celui care furase aurul. Anchetatorii au găsit doar cinci ghiuluri, în greutate de 18,76 grame, despre care hoţul a susţinut că le-a primit de la cel care găsise aurul la groapa de gunoi.  Cercetările au arătat că numărul obiectelor din aur ajunse în posesia tâlharului a fost mult mai mare, dar, cel mai probabil, a apucat să le vândă. Agresorul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, scrie adevarul.ro. 
Vestea că s-au găsit bijuterii a ajuns şi la familia care a vândut casa. Foştii proprietari au fost introduşi ca părţi civile în cauză şi solicită să li se restituie obiectele găsite de poliţişti. ”Aurul ar fi fost ascuns în zidul unei construcţii care includea o afumătoare şi un cuptor. Era o construcţie veche, demolată de cei cărora le-am vândut casa. Aurul a fost ascuns acolo de bunicii mei, care, pe vremea comunismului, aveau o instalaţie de tors şi dărăcit lâna”, spune fostul proprietar al locuinţei din Aiud. Acesta dezvăluie că mica afacere le-a adus bunicilor venituri importante şi că banii au fost schimbaţi cu aur. ”Bunica a murit cu o lună înainte de Revoluţie. Noi n-am ştiut de existenţa aurului, iar bunicilor le-a fost frică să spună ceva, cât au trăit, din cauza comuniştilor”, crede fostul proprietar. Acesta e convins că bunicii săi ar fi ascuns peste un kilogram de aur. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1