Mircea Cărtărescu s-a căsătorit religios cu Ioana Nicolaie. Cei doi au relație de 22 de ani

Ultima actualizare:

    Mircea Cărtărescu și Ioana Nicolaie, alături de fiul lor, Gabrielfoto: arhiva personală/Facebook
Mircea Cărtărescu și Ioana Nicolaie, alături de fiul lor, Gabrielfoto: arhiva personală/Facebook

Scriitorii Mircea Cărtărescu (64 de ani) şi Ioana Nicolaie (46 de ani) s-au căsătorit religios în această vară, la Sângeorz, după 22 de ani de viaţă împreună. Anunţul a fost făcut de Ioana Nicolaie pe pagina de Facebook.

"Azi am vrut să pun o poză cu noi trei, nu avem prea multe, asta e una dintre cele recente. Eram la Sângeorz, în vară, eu şi Mircea ne căsătoream religios după douăzeci şi doi de ani de viaţă împreună", a scris pe Facebook scriitoarea Ioana Nicolaie, conform News.ro. 

Cei doi scriitori au împreună un fiu, Gabriel. 

Mircea Cărtărescu, care a lansat anul acesta "Nu striga niciodată ajutor", primul volum de poeme după 30 de ani, la editura Humanitas, s-a născut pe 1 iunie 1956, în Bucureşti.

A absolvit Facultatea de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti în 1980. În prezent, este profesor dr. în cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Este poet, prozator, eseist, critic literar şi publicist. A publicat numeroase volume, începând cu 1980, care i-au fost traduse în peste 20 de limbi.

Citește și:

Mircea Cărtărescu, în urmă cu 20 de ani. A renunțat la look-ul de hipster

O carte de-a lui Mircea Cărtărescu, arsă ca reacție la melodia trupei Taxi

Ioana Nicolaie s-a născut în Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud. A publicat mai multe volume de versuri ("Poză retuşată", "Nordul", "Credinţa", "Cenotaf", "Autoimun" - desemnat de către Uniunea Scriitorilor „Cartea Anului“ 2013), antologia "Lomografii", patru romane ("Cerul din burtă", "O pasăre pe sârmă", "Pelinul negru", "Cartea Reghinei") şi literatură pentru copii ("Aventurile lui Arik", "Arik şi mercenarii" şi "Ferbonia"). A fost nominalizată la premii naţionale şi internaţionale, cel mai important fiind Eastern European Literature Award.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net