Medicul Mircea Beuran rămâne în arest la domiciliu

beuran.png

mircea beuran
Mircea Beuran a ajuns din nou, joi, în fața judecătorilor
foto: captura video Antena 3

După scandalul de la Spitalul Floreasca de la finele anului trecut, cazul medicul Mircea Beuran se complică. Chirurgul a ajuns, joi dimineaţă, la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a cere cercetarea sa în libertate, în dosarul în care este suspectat de procurorii DNA că a primit 10.000 de euro mită pentru scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar. Mircea Beuran va rămâne în arest la domiciliu, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins, astăzi, contestaţia la această măsură preventivă.

UPDATE: Curtea de Apel Bucureşti a respins atât contestaţia medicului, cât şi pe cea a DNA, fiind menţinută decizia instanţei de fond, Tribunalul Bucureşti,prin care Mircea Beuran a fost plasat pe 14 februarie în arest la domiciliu. În motivarea deciziei, judecătorul de la Tribunalul Bucureşti arăta că, prin acţiunile sale, medicul Mircea Beuran a transformat o instituţie publică de prestigiu în propria “piaţă de desfacere”.

Întrebat de jurnaliști dacă a venit pregătit cu argumente pentru a-i convinge pe judecători să schimbe măsura arestului la domiciliu cu cea de cercetare în libertate, Mircea Beuran a dat un răsuns afirmativ.

Medicul este suspectat de procurorii DNA că a primit 10.000 de euro mită în anul 2018 pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală. Postul urma să fie scos la concurs la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

Din anul 2018, postul de asistent nu a mai fost scos la concurs, aşa că doctoriţa care i-ar fi dat mită a depus un denunţ.

Medicul Mircea Beruan contestă joi arestul la domiciliu primit în dosarul de mită. Mircea Beuran a stat miercuri mai bine de două ore faţă-n faţă cu procurorii anticorupţie.

În motivarea arestului, magistrații au constat că într-una dintre intercepetari medicul ar recunoaște mita pe care ar fi primit o de la denunțătoare. Acum medicul contesta măsură de arest și înlocuirea ei cu cercetarea în libertate.

Medicul Mircea Beuran a fost dus vineri la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Magistrații au decis plasarea acestuia în arest la domiciuliu pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă, dar va fi pusă în executare imediat.

Loading...

Citește și

  • Știrea care a zguduit țara și lumea medicală în ultimele zile îl are în centrul atenției pe medicul și profesorul universitar Mircea Beuran. Acesta a fost demis din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III chiar astăzi.

  • mircea beuran portret

    Mircea Beuran, şeful secţiei de chirurgie din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca, a fost demis, luni, 6 decembrie, în urma scandalului monstru în care a fost implicată, recent, unitatea spitalicească. Este vorba despre decesul unei paciente care a luat foc pe masa de operaţie. Tot în această zi, aproximativ 25 de medici susţinători ai fostului chirurg şef, au intrat în grevă. Ei au declarat că vor asigura doar asistenţa medicală de urgenţă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1