Mircea Băsescu adus la Curtea de Apel. Azi află dacă va fi eliberat sau încarcerat

mircea_basescu.jpg

mircea basescu
Mircea Băsescu a coborât din dubă legat la mâini (foto: captură realitatea.net)

Fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost adus în această dimineaţă la Curtea de Apel Bucureşti, pentru judecarea contestaţiei care vizează arestarea sa preventivă. Mircea Băsescu e acuzat de trafic de influenţă.

UPDATE: Şedinţa s-a încheiat,Curtea de Apel va pronunţa o sentinţă după ora 17.00. Mircea Băsescu a fost dus din nou în arestul Capitalei, unde va aştepta sentinţa. El va afla după ora 17.00 dacă va fi eliberat sau dacă va rămâne în arest. Sentinţa va fi definitivă.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, cel de-al doilea învinuit în acest dosar, au fost aduşi la Curtea de Apel împreună. Azi instanţa va da o soluţie definitivă în ceea ce priveşte contestaţia depusă de cei doi în legătură cu măsura arestului preventiv din 20 iunie. Mircea Băsescu e acuzat că a primit bani, prin intermediul lui Marian Căpăţână, de la familia interlopului Bercea Mondial, pentru a-l scoate pe acesta din închisoare.

Mircea Băsescu şi Marian Căpățână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului, informează Mediafax.

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti care a dispus arestarea a arătat, în motivare, că înregistrările în care apar Mircea Băsescu și Marian Căpățână, puse la dispoziție procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale, chiar dacă ele au fost contestate de cei doi, şi pot reprezenta mijloace de probă în dosar.

 

Loading...