Miracol în familia unei victime de la «Colectiv». «Nu găsim cuvinte de mulţumire Lui Dumnezeu»

Ultima actualizare:

    Aprilie 2017. Marcela şi Dorin Bucă,  alături de micuţa  Andreea Gabriela
Aprilie 2017. Marcela şi Dorin Bucă, alături de micuţa Andreea Gabriela

Cel de Sus le-a luminat sufletele împietrite de durere! Înainte de Paşte, Marcela şi Dorin Bucă, părinţii lui Andrei, tânărul de 29 de ani care a murit în incendiul de la clubul „Colectiv”, au trăit o minune. La 52 de ani, Marcela a născut o fetiţă perfect sănătoasă: Andreea Gabriela.

30 octombrie 2015. România se îmbrăca în haine de doliu, după ce flăcările din clubul “Colectiv” au mistuit, cât ai clipi, zeci de destine. Printre cei loviţi de tragedie, care şi-au pierdut oamenii cei mai dragi, s-au numărat şi soţii Marcela şi Dorin Bucă. În seara fatidică, Andrei Bucă, unicul lor fiu, îşi găsea sfârşitul la numai 29 de ani, ucis de para de foc şi de fumul toxic.Pentru cei doi părinţi îngenuncheaţi, lumea părea că se terminase în toamna blestemată. Cu credinţă în Dumnezeu şi cu gândurile nedezlipite de chipul băiatului plecat la Ceruri, Marcela şi Dorin s-au ridicat mânaţi de speranţă. Încet-încet, cei doi au găsit puterea să lase în urmă durerea sfâşietoare şi să o ia de la capăt.

Iar miracolul n-a întârziat să apară: cu câteva zile înainte de Învierea Domnului, în familie a sosit un copil: Andreea Gabriela. Deşi are 52 de ani, Marcela a născut fără probleme o fetiţă perfect sănătoasă, scrie ziarul “Obiectiv Vocea Brăilei”. I-au pus numele Andreea, în memoria lui Andrei, şi Gabriela, întrucât vestea că femeia este însărcinată a venit pe 8 noiembrie, în ziua Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril. Obiectiv Vocea Brăilei. „Nu găsim cuvintele care să exprime bucuria cu care ne-a umplut sufletele acest copil! Nu vom găsi niciodată vorbele de bucurie şi de mulţumire Lui Dumnezeu pentru minunea care a venit la noi în casă”, a mărturisit emoţionat Dorin Bucă.


    Andrei lucra la  o firmă de  arhitectură din  Bucureşti
Andrei lucra la o firmă de arhitectură din Bucureşti

Andrei Petru Bucă, tânărul care a pierit în “Colectiv” la doar 29 de ani, a fost un copil de excepţie. Absolvise Arhitectura şi lucra la o renumită firmă din domeniu. “Andrei putea să iasă din club, probabil a vrut să-şi scoată vreun coleg din incendiu. Eu l-am crescut cu respect faţă de semeni”, spunea inginerul Dorin Bucă după funeralii. “El nu era ars foarte grav. A murit din cauza fumului înghiţit. Aveam planuri cu el, mi-ar fi plăcut să lucrăm împreună în domeniul meu, al construcţiilor navale. Eu aveam acum în şantier nava de pasageri «Banat», la care trebuie să reformulăm designul interior şi materialele, exact în ideea de a nu fi inflamabile”, adăuga atunci tatăl tânărului.„La educaţia şi aptitudinile sale, ar fi putut oricând să plece în străinătate. Eu l-am convins să rămână în ţară, pentru că şi aici se pot face lucruri deosebite, iar el a îmbrăţişat până la urmă această idee”, îşi amintea părintele.În noiembrie 2014, Andrei Bucă trecuse pe lângă moarte. Se afla într-o barcă, pe Dunăre, împreună cu alţi prieteni. Era noapte, ambarcaţiunea s-a răsturnat şi au căzut în fluviul rece ca gheaţa. Tinerii au fost salvaţi atunci de o navă a Poliţiei de Frontieră.

Focul care a furat 64 de suflete

simeon stalpnicul png

Incendiul produs pe 30 octombrie 2015, la ora 22.32, în “Colectiv”, după ce artificiile de la concertul trupei Goodbye to Gravity au aprins buretele de pe un stâlp al clubului, reprezintă una dintre cele mai mari tragedii de după 1989. Au murit 64 de persoane (dintre care 26 în acea noapte) şi au fost rănite 160. Supravieţuitorii au fost trataţi atât la spitale bucureştene, cât şi în unităţi medicale din străinătate. La aproape un an şi jumătate de la tragedie, mai sunt câţiva tineri aflaţi la recuperare în Occident.Dorin Bucă încă aşteaptă ca persoanele responsabile pentru nenorocirea din club să fie pedepsite. „Abia în mai se va relua procesul intentat de asociaţia din care facem şi noi parte, numită «Colectiv GTG 3010». Deocamdată nu s-a mişcat mare lucru”, oftează inginerul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net