Minune! Stradă "curăţată" de maşini parcate aiurea

Ultima actualizare:

    Autovehiculele  au circulat ieri  fără probleme pe  strada goală
Autovehiculele au circulat ieri fără probleme pe strada goală

Un pas mic pentru autorităţi, un gest uriaş pentru şoferi. 2018 a început cu surprize plăcute pentru cei care traversează zona Fabrica de Glucoză-Dimitrie Pompeiu, una dintre cele mai aglomerate din Bucureşti. Poliţiştii comunitari au instituit restricţii de parcare pe strada inginer George Constantinescu, care face legătura dintre cele două artere, fluidizând astfel traficul şi permiţând economisirea a zeci de minute din timpul şoferilor. Cât va dura minunea?

”Străzile Capitalei sunt minunate, dar păcat că trebuie traversate de şoferi”. Acesta este principiul sadic care îi chinuie zilnic pe conducătorii auto care circulă prin zona de la marginea oraşului, dinspre Pipera. În ultimii ani, pe marginea principalelor artere, Fabrica de Glucoză şi Dimitrie Pompeiu au apărut zeci de clădiri de birouri, dar drumurile au fost lăsate în paragină, iar sistematizarea rutieră este un concept de care nu s-a auzit în acest haos rutier. Una dintre puţinele soluţii ale şoferilor pentru a scăpa de blocajele în trafic este micuţa arteră inginer George Constantinescu. 


    Iunie 2017. Drumul era blocat  de mașinile  parcate peste tot
Iunie 2017. Drumul era blocat de mașinile parcate peste tot

În majoritatea, drumul este blocat de autovehicule lăsate peste tot. Regulile rutiere nu se aplică aici, parcarea se face după ”legea junglei”, iar şoferii lasă maşinile pe unde pot. Scandalurile în trafic sunt la ordinea zilei. Maşinile de poliţie apar, dar dau repede bir cu fugiţii. La cererea riveranilor, au fost montate, după îndelungi tratative cu autorităţile locale, indicatoare pentru parcarea interzisă. Acestea au fost deteriorate, smulse, ba chiar alteori au dispărut cu totul. Edilii au găsit atunci altă soluţie: pe trotuare au fost puşi stâlpişori. Degeaba, aceştia au fost rupţi sau conducătorii auto au parcat chiar pe stradă, transformând într-o adevărată aventură traversarea acesteia.  Miercuri însă, edilii de la sectorul 2 au avut o idee salvatoare: benzi cu sigla Poliţiei de-a lungul trotuarelor şi un echipaj care să patruleze de-a lungul străzii. ”Încercăm să golim strada şi să impunem respectarea indicatoarelor de parcare interzisă”, ne-a declarat Mihai, unul dintre poliţiştii locali care ”gonea” şoferii recalcitranţi. ”Noi nu putem să stăm tot timpul aici. O să luăm benzile peste câteva zile când se va institui sens unic dinspre Glucoză spre Pompei”, ne-a declarat colegul său Vasile. Este greu de crezut că regula va fi respectată, mai ales că pe Bd. Pompeiu traficul este un adevărat „iad”.

Iunie 2017. Drumul era blocat  de mașinile  parcate peste tot
Iunie 2017. Drumul era blocat de mașinile parcate peste tot

Şoferi, uite ce vă pregăteşte Gabriela Firea în 2018!

simeon stalpnicul png

Pentru Gabriela Firea, Moş Crăciun a adus chef de muncă şi o tolbă plină de proiecte. Mai marele Capitalei a dezvăluit într-o conferinţă de presă, cum va transforma traficul în Bucureşti în 2018. 

Primăria Capitalei va delimita prin garduri de oţel liniile tramvaielor 16, 1 şi 32 care vor deveni trasee de ”metrou uşor”. Astfel, va fi continuat proiectul aplicat cu succes pe liniile 41 şi 21, unde maşinile nu au acces pe calea de rulare a vehiculelor RATB. 

Primarul general al Capitalei s-a alăturat iniţiativei de schimbare a Codului Rutier şi a dezvăluit deja o primă propunere. Astfel, căile de rulare a tramvaielor vor fi transformate în benzi unice pentru autobuzele RATB şi după adaptări, vor putea fi folosite şi de biciclişti. 

În 2018 vor fi terminate toate proiectele de infrastructură începute: Pasajul Ciurel, Lărgirea străzii Fabrica de Glucoză, parcarea supraterană de la capătul Cartierului Pantelimon, Pasajul Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu

Se va reabilita legătura Prelungirea Ghencea-intrarea în comuna Domneşti, cu Pasaj Rutier în sens giratoriu peste Şoseaua de Centură

Se vor construi pasaje rutiere, în zone cu probleme de trafic: intersecţia Doamna Ghica, Petricani-Bucureşti-Nord, Andronache-Cf Bucureşti-Constanţa

Va intra în reabilitare Podul CF Constanţa din zona Parcul Herăstrău.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net