În minivacanţa de 1 Decembrie va fi zăpadă la munte

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Doar pe vârful munţilor este acum zăpadă, dar situaţia se va schimba în luna decembrie. Meteorologii ANM spun că cei care aleg să meargă la munte în minivacanţa de 1 Decembrie vor găsi strat de omăt, la altitudini mari.

Au fost temperaturi normale pentru această dată. Duminică la prânz se înregistrau 8–10 grade, dar de luni se va răci, din pricina unui val de aer rece care a coborât din ţările nordice. În această săptămână, temperaturile din timpul nopţilor vor coborî spre zero grade în toate regiunile, iar la munte vor fi în jur de minus 6 grade. La orele prânzului, sunt prognozate, în general, 6–8 grade, iar la munte zero grade.

Specialiştii de la Centrul European de Prognoză estimează că vom avea o iarnă mai rece decât eram obişnuiţi. ”Vor fi temperaturi mai scăzute. În luna decembrie va fi mai frig decât în ultimii ani, în centrul şi estul ţării. În luna ianuarie va fi frig în toată ţara, iar în luna februarie în vestul, centrul şi nordul ţării. Vom şti dacă va fi zăpadă în Capitală cu zece zile înainte”, ne-a explicat Viorica Dima, meteorolog ANM.

Iată prognoza până la 1 martie 2018.

  • DECEMBRIE. Temperaturile vor fi mai coborâte decât ar fi firesc în centrul ţării şi în nord-est, dar mai ridicate în sudul ţării. Cele mai mari valori, 4-6 grade, vor fi la malul mării şi în Deltă. Cel mai rece va fi în nordul şi centrul ţării. Vor fi precipitaţii importante în regiunile centrale, estice şi sud-estice. 
  • IANUARIE. Din nou temperaturi mai mari, pozitive, la malul mării şi în Deltă, şi mai rece decât ar fi normal în centrul şi nordul teritoriului. Precipitaţiile vor fi mai bogate decât eram obişnuiţi, în toată ţara şi masive din nordul ţării.
  • FEBRUARIE. Se menţin valori mai ridicate la malul mării şi în Deltă, iar în restul ţării vor fi temperaturi normale pentru această lună, în jur de minus 2–2 grade la orele prânzului. Sunt prognozate precipitaţii în exces în nord, centru şi vest.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net