Ministrul Sănătăţii, în vizită la copiii internaţi la Marie Curie

achimas.jpg

Patriciu Achimas-Cadariu

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, s-a deplasat vineri dimineață din nou la Spitalul "Marie Curie" pentru a se interesa de starea copiilor cu sindrom hemolitic-uremic.

Ministrul Sănătății a declarat că toți copiii cu sindrom hemolitic-uremic prezintă o stare mai bună.

"Sunt bine copiii. Toți copiii sunt mai bine. Cel care rămăsese pe Terapie intensivă am înțeles că va ajunge pe secție", a spus ministrul, după vizita efectuată la Spitalul "Marie Curie".

El declara joi, într-o conferință de presă, că a fost identificată cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeș — o tulpină de E-coli.

"După întâlnirea cu specialiștii de la Centrul European de Control al Bolilor, vă putem spune faptul că s-au identificat cauzele îmbolnăvirii, respectiv o tulpină de E-coli și specialiștii vor detalia acest lucru", a spus demnitarul.

Achimaș-Cadariu a amintit totodată că se derulează o anchetă a Corpului de control al Ministerului Sănătății la DSP Argeș, care are termen de finalizare data de 4 martie.

"La finalizarea acesteia vom dispune toate măsurile legale care se impun", a afirmat reprezentantul MS.

Managerul Spitalului "Marie Curie", Daniel Buzatu, a spus că vineri un alt copil diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic va fi externat, urmând ca la începutul săptămânii viitoare, un alt copil să fie externat.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1