Ministrul Sănătăţii, în vizită la copiii internaţi la Marie Curie

Ultima actualizare:

    Patriciu Achimas-Cadariu
Patriciu Achimas-Cadariu

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, s-a deplasat vineri dimineață din nou la Spitalul "Marie Curie" pentru a se interesa de starea copiilor cu sindrom hemolitic-uremic.

Ministrul Sănătății a declarat că toți copiii cu sindrom hemolitic-uremic prezintă o stare mai bună.

"Sunt bine copiii. Toți copiii sunt mai bine. Cel care rămăsese pe Terapie intensivă am înțeles că va ajunge pe secție", a spus ministrul, după vizita efectuată la Spitalul "Marie Curie".

El declara joi, într-o conferință de presă, că a fost identificată cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeș — o tulpină de E-coli.

"După întâlnirea cu specialiștii de la Centrul European de Control al Bolilor, vă putem spune faptul că s-au identificat cauzele îmbolnăvirii, respectiv o tulpină de E-coli și specialiștii vor detalia acest lucru", a spus demnitarul.

Achimaș-Cadariu a amintit totodată că se derulează o anchetă a Corpului de control al Ministerului Sănătății la DSP Argeș, care are termen de finalizare data de 4 martie.

"La finalizarea acesteia vom dispune toate măsurile legale care se impun", a afirmat reprezentantul MS.

Managerul Spitalului "Marie Curie", Daniel Buzatu, a spus că vineri un alt copil diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic va fi externat, urmând ca la începutul săptămânii viitoare, un alt copil să fie externat.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net