Ministrul Sănătății: românii nu merită sistemul sanitar pe care îl au

Ultima actualizare:

    Patriciu Achimaș-Cadariu este actualul ministru al Sănătățiifoto: Adevărul
Patriciu Achimaș-Cadariu este actualul ministru al Sănătățiifoto: Adevărul

Ministrul Sănătății Patriciu Achimaș-Cadariu a făcut o serie de declarații halucinante despre sistemul sanitar din România. Oficialul susține că nivelul de performanță al acestuia depășește cu mult meritele românilor, care ar trebui să muncească mai mult.

Ministrul a comentat și la adresa bugetului acordat pentru sistemul de sănătate și i-a criticat pe români, spunând că „judecă fără să se uite la ei înșiși”. „Dacă ar fi să raportez sistemul de sănătate la ansamblul societății, aș spune că e peste medie. Dar criticăm fără să ne uităm la noi înșine, fără să ne gândim la ce ne raportăm”, a declarat Patriciu Achimaș-Cadariu, potrivit hotnews.ro.

„E foarte ușor să te raportezi la un sistem frumos, pe care îl vezi la televizor, și la performanțele lui extraordinare, fără să te gândești cât costă acel sistem. Nu mă refer doar la banii pentru dotări, ci și la banii pentru formarea specialiștilor. Școala costă, medicina costă direct, prin plată, sau indirect, prin taxe. Acesta este adevărul. Sistemul este finanțat corespunzător posibilității României din 2016 de a-l finanța și corespunzător sistemului de valori în funcție de care împărțim din sacul comun. Potrivit sistemului de valori din 2016, atât considerăm că trebuie să plătim pentru sănătate. Aceasta este realitatea și trebuie să ne raportăm la ea, așa cum e ea, nu așa cum am vrea-o. Vrem o țară ca afară? Perfect, hai să muncim ca afară!”, a mai declarat ministrul.

ALDE cere demisia ministrului

După acest interviu, Alianța Liberalilor și Democraților s-a autosesizat și consideră „intolerabile” declarațiile lui Patriciu Achimaș-Cadariu. Vicepreședinta ALDE, deputata Grațiela Gavrilescu, consideră că este cazul ca ministrul să fie schimbat din funcție.

„Alianța Liberalilor și Democraților consideră intolerabile declarațiile ministrului Sănătății Patriciu Achimaș-Cadariu, conform cărora sistemul sanitar românesc este peste media societății românești și dacă «Vrem o țară ca afară? Perfect, hai să muncim ca afară»”, se arată într-un comunicat de presă ALDE.

„Mi se pare incalificabil modul de gândire al minsitrului Patriciu Achimaș-Cadariu. Sunt revoltată, în primul rând, ca român, iar ca parlamentar și membru al Comisiei pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților solicit demisia ministrului Sănătății”, a declarat deputata.

Vicepreședinta ALDE a făcut un apel la premierul României pentru demiterea ministrului. „Este inadmisibil ca un tehnocrat, un ministru care a practicat chiar el meseria de doctor să își arate disprețul față de societatea românească. După domnul ministru, românii au sistemul sanitar pe care îl merită, deoarece muncesc prea puțin. Aș vrea să propun românilor un exercițiu de imaginație, dar și celor din spectrul politic: dacă era un ministru al Sănătății numit politic, cât credeți că mai rămânea în funcție pentru o asemenea declarație jignitoare la adresa românilor: Primul ministru ar trebui să aibă în vedere schimbarea imediată din funcție a domnului ministru Patriciu Achimaș-Cadariu”, concluzionează Grațiela Gavrilescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net