Ministrul Sănătății: „Bănuim de unde provine bacteria care i-a îmbolnăvit pe bebeluși”

Ultima actualizare:

    Ministrul sănătății Patriciu Achimaș-Cadariu
Ministrul sănătății Patriciu Achimaș-Cadariu

„Au fost parcurse toate etapele standard ale unei anchete în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic, însă nu a fost descoperit agentul etiologic”, a declarat, miercuri seară, la TVR, ministrul sănătății Patriciu Achimaș-Cadariu. Acesta este doar „bănuit”.

„În acest moment, tratăm consecințe, tratăm complicații ale unei boli ale cărei cauze le bănuim, dar nu le-am putut dovedi prin anchetele epidemiologice, prin investigații în tentativa de stabili un diagnostic etiologic, deci a cauzei care a produs îmbolnăvirea. S-au parcurs toate etapele standard ale unei astfel de anchete, dar iată nu avem agentul etiologic. Îl bănuim, deoarece știm că această boală este consecința agentului care a fost prezentat”, a declarat Patriciu Achimaș-Cadariu, citat de Agerpres.

Potrivit ministrului, copiii s-au îmbolnăvit de la o bacterie care se găsește în materii fecale, în mizerie.

Demnitarul a spus că raportarea cazurilor a fost tardivă, deși regula în astfel de situații prevede un termen de 24 de ore.

„Cu cât ne îndepărtăm de un astfel de eveniment, probabilitatea de a pune în evidență agentul patogen scade. Regula spune că astfel de situații trebuie raportate în decurs de 24 de ore. (...) Sunt revoltat fiindcă le luăm totul a la lejer în sensul în care nu raportăm și asta probabil se întâmplă în diferite situații, zicând că nu o să se întâmple nimic. Asta este probabil logica sau mă gândesc că este genul de logică 'lasă-mă să te las, nu se va întâmpla nimic'. Și uită-te că se întâmplă și se pot întâmpla drame ca aceasta. Asta dovedește că modul acesta este absolut incalificabil”, a mai precizat ministrul.

Trei bebeluși din județul Argeș au murit, în ultimele zile, după ce au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic, în urma infectării cu E. coli.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net