Ministrul Răzvan Cuc: «Ecologiştii să se mai ducă şi în altă ţară să protejeze mediul»

razvan_cuc-ministrul_transporturilor-psd.jpg

Răzvan Cuc (37 de ani) revine după un an şi patru luni la Ministerul Transporturilor, după ce astăzi, 22 februarie, a depus jurământul la Palatul Cotroceni
Răzvan Cuc (37 de ani) revine după un an şi patru luni la Ministerul Transporturilor, după ce astăzi, 22 februarie, a depus jurământul la Palatul Cotroceni
FOTO: Facebook

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat vineri, la Mediaş, că a lansat un proiect de OUG pentru scurtarea la trei luni a perioadei de obţinere a acordului de mediu, care poate depăși acum chiar și un an.

„În momentul în care am vrut să modific legislaţia pe mediu - deşi nu este apanajul meu, pot să introduc modificări pe legislaţie care sunt strict pe infrastructură rutieră - în momentul în care am lansat proiectul în transparenţă, automat cinci ONG-uri au bubuit că ministrul Cuc distruge mediul. Replica lor mi-a demonstrat că proiectul de OUG este unul viabil, pentru că nu am venit să modific nimic care avea un impact asupra mediului, ci să grăbesc perioada de obţinere a acordului de mediu, care câteodată în România durează un an, un an şi jumătate, să îl reducem la trei luni, cum spune Directiva Europeană. Ecologiştii să se mai ducă şi în altă ţară, să protejeze mediul şi în altă ţară, că noi îl protejăm. (...) Vă dădeam exemplul podului de peste Prut, unde exact unde cade pila podului, şi nu cade în apă, ci cade pe uscat, dar vibraţiile care sunt produse de maşinile care traversează acest pod deranjează punctul de liniştire şi de înmulţire a nu ştiu ce specie de peşte”, a spus Răzvan Cuc, potrivit Agerpres.

Ministrul Transporturilor a arătat că, tot în urma intervenţiei unui ONG, s-a stat doi ani pe un lot de autostradă pentru relocarea unei scorburi cu lilieci. El a adăugat că de aceea are mare încredere în candidaţii tineri ai PSD la alegerile europarlamentare.

Loading...