Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, o dă în judecată pe Gabriela Firea. Reacția virulentă a primarului Capitalei

Ultima actualizare:

    Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a depus plângere penală împotriva primarului Capitalei, Gabriela Firea
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a depus plângere penală împotriva primarului Capitalei, Gabriela Firea

Război total între liderii partidelor! Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că PNL o dă în judecată pe Gabriela Firea. Motivul? Primarul PSD ar tergiversa înlocuirea a doi consilieri generali liberali. Și asta pentru că ar dori să controleze consiliul general și să slăbească Opoziția locală.

Violeta Alexandru, președintele PNL, a depus la Parchet o plângere penală care o vizează atât pe Gabriela Firea, cât și pe alți angajați ai Primăriei Capitalei.

Este vorba despre Marius Adrian Pavel - președinte de sedință al Consiliului General al Municipiului București, Mariana Brod - director executiv al Direcției de Asistență Tehnică și Juridică și Georgiana Zamfir, secretar general al Municipiului București.

Potrivit plângerii penale transmise în atenția prim procurorului, Elena Andrițoiu, PNL, reprezentat prin președinte Violeta Alexandru, îi acuză pe funcționarii publici de abuz în serviciu.

”Vorbim despre neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, prin încălcarea legii, faptă prin care, au cauzat o vătămare a drepturilor și intereselor legitime ale subscrisei în calitate de partid politic, care prin consilierii generali ai Partidului Național Liberal reprezintă interesele cetățenilor care i-au ales”, se arată în plângerea formulată.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a reacționat dur la această situație și a transmis printr-un comunicat de presă faptul că ministrul Muncii ar trebui să se ocupe de majorarea pensiilor și salariilor.

Gabriela Firea: ”Violeta Alexandru să se ocupe de majorarea alocațiilor și pensiilor”  

“În loc să se ocupe de majorarea alocaţiilor pentru copii şi de pensii, doamna Violeta Alexandru face doar ce ştie mai bine: plângeri penale ridicole! O sfătuiesc pe doamna Violeta Alexandru să lămurească situaţia membrilor PNL care doresc să intre în CGMB şi abia apoi să facă declaraţii publice şi plângeri penale neîntemeiate!”, a afirmat Firea.

Edilul Bucureștiului spune că după vacantarea locului de consilier general al lui Ciprian Ciucu de la PNL, legea prevede că se supune validării mandatul următorului supleant înscris pe lista partidului politic, dacă până la validarea mandatului, partidul confirmă în scris apartenenţa la partid.

“Cu toate acestea, PNL nu a solicitat validarea următorului supleant înscris pe listă, ci a solicitat validarea celui de-al treilea! Astfel, dacă primul supleant a renunţat la mandat înainte de validarea sa, cel de al doilea, care era următorul pe lista şi care trebuia legal validat, a fost exclus din PNL pe motiv că nu şi-a plătit cotizaţia de membru al Organizaţiei PNL sector 2 (!) deşi acesta era membru al Organizaţiei PNL sector 4. Mai mult, acesta a adus la cunoştinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti situaţia şi a solicitat ca cel de-al treilea supleant să nu fie validat până la soluţionarea litigiului în cadrul PNL, depunând şi înscrisuri în acest sens”, arată PMB.

Primăria Capitalei mai arată în comunicat că s-au solicitat PNL lămuriri despre această situaţie, însă până în prezent situaţia nu a fost clarificată.

“Dacă legea prevede că se supune validării mandatul următorului supleant (dacă partidul confirmă în scris apartenenţa acestuia), nu este prevăzută şi situaţia de a proceda la validarea următorului supleant până la soluţionarea/lămurirea aspectelor anterioare. Mai mult, PNL s-a adresat instanţei de judecată, pe calea ordonanţei preşedinţiale, instanţa respingând acţiunea ca neîntemeiată. Hotărârea poate fi atacată cu recurs”, se mai arată în comunicatul Primăriei Capitalei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net