Ministrul Muncii către Tanti Fica: „Îmi cer scuze, doamnă“! Femeia trăiește într-un cătun izolat, cu 15 lei pensie

Ultima actualizare:

    Tanti Fica are pensie de doar 15 lei pe lunăfoto: Adevarul
Tanti Fica are pensie de doar 15 lei pe lunăfoto: Adevarul

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, intervine în cazul femeii de 76 de ani din comuna Ceru Băcăinţi, judeţul Alba, care trieşte singură, într-un cătun de munte, cu pensie de doar 15 lei pe lună.

Violeta Alexandru susţine că a verificat situaţia femeii la Casa de Pensii Alba şi a constatat că nu i-a fost actualizată pensia de urmaş.Jurj Fica, sau ”Tanti Fica”, femeia văduvă de 76 de ani, nu are copii sau nepoţi şi, astfel, nu are la cine să ceară ajutor în caz de nevoie. Locuieşte singură în cătunul Fântânele, la aproape 10 kilometri de centrul comunei Ceru Băcăinţi din Alba. Soţul ei a murit în urmă cu şapte ani. El avea pensie de 30 de lei, iar văduvei i-a rămas jumătate din această suma, pensie de urmaş.

Citește povestea emoționantă a lui tanti Fica, pe adevarul.ro

"Informaţia apărută în presă cu privire la doamna F. J. din judeţul Alba care încasa doar 15 lei ca indemnizaţie de urmaş (sumă neactualizată), este corectă. Casa teritorială de Pensii nu i-a actualizat indemnizaţia de urmaş după soţul beneficiar al legii nr. 309/2002 privind recunoaşterea şi acordarea unor drepturi persoanelor care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950 – 1961. Am cerut explicaţii şi, bineînţeles, o informare privind măsurile luate. Doamnei i se va face dreptate, i se vor achita sumele restante. Îmi cer scuze, doamnă!”, a scris Ministrul Muncii, luni, pe Facebook.

Cum o puteți ajuta pe tanti Fica

Tanti Fica are o vacă, un cal şi câteva găini. Accesul dificil face că nici poştaşul să nu urce în fiecare luna pentru a-i duce pensia. Situaţia ei a fost prezentată de cei de la emisiunea "Izolaţi în România", care urmează să o ajute periodic. În cătunul Fântânele mai trăiesc doar patru persoane, casele fiind la distanţă mare unele de altele. Bătrânica are nevoie urgenţă de alimente de baza (ulei, făină, zafar), de o sobă nouă şi de plata facturilor pentru curent electric şi telefonul mobil.Femeia poate fi ajutată prin donaţii la Asociaţia Diaspora Locală, C.I.F.: 41545404, IBAN: RO05BRDE360SV48263933600, Banca BRD Timişoara. Reprezentanţii asociaţiei au vizitat-o pe femeie şi au stabilit că o vor susţine în continuare, la fel ca alte cazuri de persoane vârstnice izolate în munţii României.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net