Ministrul Muncii anunță că din octombrie se majorează iar pensiile

Ultima actualizare:

    Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu face parte dintre fravoriții președintelui PSD, Liviu Dragnea
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu face parte dintre fravoriții președintelui PSD, Liviu Dragnea

Vești bune pentru o parte dintre pensionari de la ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Aceasta a declarat că odată cu adoptarea miercuri a rectificării de buget, din luna octombrie, pensiile pentru grupele I și II de muncă vor fi majorate

”S-au făcut toate calculele la Casa de Pensii și din luna octombrie trebuiau deja să intre aceste pensii majorate. Bineînțeles că pentru asta trebuie să facem deschiderea în Trezorerie - am modificat iarăși legea astfel încât pensiile să se plătească acum între 1 și 15 ale lunii și automat aveam nevoie urgentă de această rectificare bugetară ", a spus potrivit antena3.ro, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Nu toți pensionarii vor primi mai mulți bani. "S-au majorat pensiile pentru unii dintre pensionarii(…) Exista o lege totalmente inechitabilă, adică cei care au ieșit la pensie până în 2011 față de cei care au ieșit după 2011 aveau diferențe foarte mari și atunci a trebuit să corelăm, să-i aducem pe toți la același stadiu”, a explicat demnitarul.

Considerat unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, ministrul Muncii a anunțat că Guvernul a decis realizarea unei baze de date comune a Casei Naţionale de Pensii şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Ministrul Muncii a anunţat că baza de date va fi funcţională în momentul apariţiei Legii pensiilor.

„ANAF va avea o bază de date pe care o va transmite Casei de Pensii, iar dumneavoastră veţi intra în dreptul numelui dumneavoastră, cu CNP-ul, şi veţi vedea şi numărul de puncte pe care le aveţi acum acumulate, ca să puteţi să vă faceţi calculul pensiei, şi, de asemenea, veţi putea vedea dacă angajatorul v-a plătit contribuţia(…)Avem fonduri europene şi vom avea o bază de date şi poţi să vezi de când te-ai născut şi până la pensie tot ce ai primit de la statul român”, a anunţat ministrul Muncii.

Proiectul noii legi a pensiilor a fost publicat în 9 august pe site-ul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, fiind introdus în procedura

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net