Ministrul Justiției: ”Protestatarii nu sunt corect informați”

Ultima actualizare:

    Florin Iordache
Florin Iordache

”Protestatarii nu sunt corect informați”. Asta crede ministrul Justiției, Florin Iordache, care și-a trimis aseară un om în mulțime. Misiunea lui a fost să le explice oamenilor ce-și dorește guvernul PSD cu legea grațierii, dar și cu modificarea Codului Penal, care ar duce la amnistierea unor infracțiuni.

„Eu am trimis în seara asta (n.r. aseară) un secretar de stat, am vorbit cu secretarul general al Guvernului și va merge un secretar de stat să stea de vorbă cu oamenii, pentru că mi se pare că oamenii aceștia nu sunt informați corect. Din punctul nostru de vedere, este o prerogativă legală a Guvernului să putem face chestiunea aceasta. Dintr-o slabă informare, cred eu, oamenii au ieșit și se manifestă”, a mai spus Iordache, aseară, la Antena 3.

Acesta a mai precizat, ieri, că măsura vine pe fondul supraaglomerării penitenciarelor și, cum nu sunt bani să se contruiască altele, a decis să grațieze în jur de 2.500 de persoane.

Motivul inițierii  legii grațierii

„În acest moment, gradul de încărcare la nivelul penitenciarelor din România este peste 150%. România, în luna mai, este sub imperiul unei decizii CEDO care ne poate obliga, datorită faptului că în cele 40 de penitenciare și locuri de deținere, în toate aceste 40 de locuri, există hotărâri de condamnare a României pentru relele tratamente și pentru condițiile inumane pe care le au acești oameni. România nu poate face peste noapte să acopere cele aproape 9.000 de locuri cât avem în acest moment excedent de deținuți în aceste locuri de deținere. Repet, este în consultare publică, dar poziția Ministerului Justiției este că, în acest moment, România trebuie să dea o lege a grațierii”, a precizat Florin Iordache.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net