Ministrul Justiției, primele explicații despre ordonanță

Ultima actualizare:

    Ministrul Justiției, Florin Iordache
Ministrul Justiției, Florin Iordache

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a dat explicații astăzi în Parlament cu privire la ordonanța de urgență cu privire la modificarea codului penal, dar și în ceea ce privește proiectul legii grațierii.

"Proiectul legii grațierii nu vizează nici criminali, nici violatori, nici corupți, nici oameni politici, e un proiect care să rezolve o situație care e azi în România". Iordache a spus că plafonul de 200.000 de lei nu e arbitrar, iar "afirmațiile și opiniile emise în necunoștință de cauză sunt eronate".

Referitor la punctul de vedere al CSM emis azi dimineață, demnitarul a spus că e consultativ. "Păi ce vreți urgență mai mare când există practica neunitară, am considerat că e de datoria Guvernului și a trebuit să reglementam prin OUG. Comentariile din spațiul public neagă separația puterilor în stat. S-a dat cumva senzația că nu comunicam. Noi am comunicat, dar s-a interpretat trunchiat. Doresc să transmit un semnal de calm. Oportunitatea este a ministrului, pe oportunitate am elaborat această ordonanță. Ordonanța va veni în Parlament, pot fi făcute modificări. Avem nevoie de o lege clară, concisă”, a transmis Iordache, care nu a vrut să răpundă la întrebările jurnaliștilor.  

Chiar dacă ordonanța va fi dezbătută în Paralament, efectele ei vor începe să curgă în zece zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Opoziția depune moțiune de cenzură 

Pe de altă parte, liderii partidelor din Opoziție au anunțat că au strâns semnături pentru a iniția moțiunea de cenzură.

”Astăzi vom depune moțiunea de cenzură împitriva acestui abuz instituțional și împotriva legiferării hoției”, a punctat Raluca Turcan, șeful PNL.

image
image
image
image
image
image
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net