Ministrul finanțelor revine: „Taxarea bacșișului va fi eliminată”

Ultima actualizare:

    Ministrul Finanțelor s-a răzgândit din nou. Taxarea bacșișului a fost eliminată
Ministrul Finanțelor s-a răzgândit din nou. Taxarea bacșișului a fost eliminată

Ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat cu puțin timp în urmă că ministerul renunță la taxarea bacșișului, la propunerea patronatelor din turism. Patronii vor plăti un impozit forfetar, din ianuarie 2016, care să înlocuiască impozitul pe bacșiș. Însă agenții economici nu au scăpat de obligativitatea eliberării bonului fiscal pentru atențiile primite de angajați.

Ordonanța care legiferează impozitarea „atențiilor” e contestată de operatorii economici, de angajații lor și de Avocatul Poporului. Patronatele din turism l-au convins pe ministrul EugenTeodorovici să renunțe la impozitarea bacșișului, însă din 2016 agenții economici vor plăti un impozit forfetar.

„Solicitările au fost de amânare a taxării bacșișului sau de anulare a lui. Am decis de comun acord eliminarea taxării. Vom introduce, probabil de la 1 ianuarie anul viitor, un impozit forfetar”, a declarat Teodorovici, care a precizat că  în acest moment există un proiect la Camera Deputaților care vizează introducerea, în Codul Fiscal, a prevederilor acestui impozit forfetar. „Patronatele din turism se vor uita pe text încă o dată”, a mai spus ministrul finanțelor, citat de hotnews.ro.

Patronatele din turism i-au cerut ministrului de finanțe să se gândească serios la amânarea aplicării ordonanței 8/2015, pe motiv că „este foarte neclară și e nevoie de timp”. Afirmația a fost făcută de omul de afaceri Mohammad Murad, care deține mai multe hoteluri pe Litoral, pentru hotnews.ro. Informația a fost confirmată de omul de afaceri Nicole Bucovală, care deține la rândul său mai multe hoteluri, notează sursa citată.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net