Ministrul Educației vrea să modifice admiterea la liceu. Cât ar putea conta tezele

admitere-liceu.jpg

admitere liceu afisarea rezultatelor absolventi liceu
Admiterea la liceu ar putea suferi modificări

Ministrul Educației, Valentin Popa, a propus modificarea admiterii la liceu, astfel încât media claselor V-VIII să fie înlocuită cu media tezelor de la materiile Română, Matematică, Istorie sau Geografie.

Media claselor V-VIII, care acum contează în proporție de 20% din media de admitere la liceu, ar putea fi înlocuită de media tezelor de la materiile Română, Matematică și Istorie sau Geografie, potrivit unei propuneri făcute de ministrul Educației, Valentin Popa, în urma unei discuții cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, conform Hotnews. De asemenea, tezele ar urma să devină testări naționale cu subiect unic. 

Potrivit președintelui Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, Iulian Cristache, propunerea ministrului Educației a venit în contextul în care cei mai mulți părinți doresc revenirea la examenele naționale de admitere la liceu sau cel puțin ca fiecare liceu să organizeze examenele proprii de admitere. 

loading...
Loading...

Citește și

  • Elevii din clasa a VIII-a mai au o lună la dispoziţie până vor susţine primul lor examen, de care va depinde admiterea la liceu. Săptămâna următoare, părinţii şi copiii sunt aşteptaţi la târgurile de oferte prezentate de licee. Click! vă spune totul despre Evaluarea naţională şi despre repartizarea computerizată de admitere în clasa a IX-a.

  • Vineri, părinţii şi elevi pot să completeze opţiunile în fişele de înscriere pentru repartizarea computerizată la liceu. Diriginţii au obigaţia să îi sfătuiască pe copii astfel încât alegerile să fie cât mai realiste. Click! vă spune la ce să fiţi atenţi în cea mai importantă alegere pentru următorii patru ani de studiu.