Ministrul Educației Monica Anisie, despre redeschiderea grădinițelor și creșelor după 15 iunie

gradinita-goala.jpg

sala de gradinita goala
Grădinițele rămân închise până la 15 iunie
foto: Shutterstock

Ministrul Educației a anunțat că creșele, grădinițele și afterschool-urile vor rămâne cu siguranță închise până la jumătatea lunii iunie. Monica Anisie a mai spus că situația va fi reevaluată după această dată, în funcție de evoluția cazurilor de Covid-19, cu posibilitatea redeschiderii acestora.

Monica Anisie a afirmat, joi seară, la Realitatea Plus, că a avut o discuție cu reprezentanții Ministerului Sănătății pe tema redeschiderii creșelor, grădinițelor și afterschool-urilor.

Institutul de Sănătate Publică a transmis către Ministerul Educației o serie de măsuri pentru a se pregăti în cazul în care există posibilitatea de a deschide, după 15 iunie, creșele și afterschool-urile, dar și cantinele și căminele pentru cei care vin din alte localități la pregătire pentru examenele naționale, a afirmat ministrul Educației, citat de Hotnews.ro.

Citește și:

Monica Anisie, Ministrul Educaţiei: «Nu ne mai putem întoarce la sălile pline, cu peste 30 de elevi la clasă»

Moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei Monica Anisie a fost adoptată

Redeschiderea grădinițelor, discutată după 15 iunie

"Ce se va întâmpla după 15 iunie nu putem spune decât după ce se va face o evaluare a acestei perioade de relaxare. (...) Deci avem acest set de măsuri, dar o decizie se poate lua după o evaluare a perioadei de relaxare. Pe 11 martie, când am suspendat cursusile, era în plină defășurare înscrierea pentru clasa pregătitoare. Acum, noul calendar a fost afișat pe site-ul Ministerului, a fost afișat la gradinițe. Ce pot să spun este că finalizarea procesului este pe 25 iulie, atunci vor ști păriniții unde trebuie să depună dosarele pentru înscrierea la clasa pregătitoare", a adăugat ministrul Educației.

La sfârșitul lunii aprilie, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vorbea despre posibilitatea ca anumite servicii pentru copii, de genul creşă, after-school sau alte activităţi de educaţie pentru copii, să fie permise pe perioada vacanţei de vară, în condițiile în care mulți părinți nu au cu cine să își lase copiii.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1