Ministrul Educației Monica Anisie, despre redeschiderea grădinițelor și creșelor după 15 iunie

Ultima actualizare:

    Grădinițele rămân închise până la 15 iuniefoto: Shutterstock
Grădinițele rămân închise până la 15 iuniefoto: Shutterstock

Ministrul Educației a anunțat că creșele, grădinițele și afterschool-urile vor rămâne cu siguranță închise până la jumătatea lunii iunie. Monica Anisie a mai spus că situația va fi reevaluată după această dată, în funcție de evoluția cazurilor de Covid-19, cu posibilitatea redeschiderii acestora.

Monica Anisie a afirmat, joi seară, la Realitatea Plus, că a avut o discuție cu reprezentanții Ministerului Sănătății pe tema redeschiderii creșelor, grădinițelor și afterschool-urilor.

Institutul de Sănătate Publică a transmis către Ministerul Educației o serie de măsuri pentru a se pregăti în cazul în care există posibilitatea de a deschide, după 15 iunie, creșele și afterschool-urile, dar și cantinele și căminele pentru cei care vin din alte localități la pregătire pentru examenele naționale, a afirmat ministrul Educației, citat de Hotnews.ro.

Citește și:

Monica Anisie, Ministrul Educaţiei: «Nu ne mai putem întoarce la sălile pline, cu peste 30 de elevi la clasă»

Moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei Monica Anisie a fost adoptată

"Ce se va întâmpla după 15 iunie nu putem spune decât după ce se va face o evaluare a acestei perioade de relaxare. (...) Deci avem acest set de măsuri, dar o decizie se poate lua după o evaluare a perioadei de relaxare. Pe 11 martie, când am suspendat cursusile, era în plină defășurare înscrierea pentru clasa pregătitoare. Acum, noul calendar a fost afișat pe site-ul Ministerului, a fost afișat la gradinițe. Ce pot să spun este că finalizarea procesului este pe 25 iulie, atunci vor ști păriniții unde trebuie să depună dosarele pentru înscrierea la clasa pregătitoare", a adăugat ministrul Educației.

La sfârșitul lunii aprilie, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vorbea despre posibilitatea ca anumite servicii pentru copii, de genul creşă, after-school sau alte activităţi de educaţie pentru copii, să fie permise pe perioada vacanţei de vară, în condițiile în care mulți părinți nu au cu cine să își lase copiii.

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net