Ministrul educaţiei îi atenţionează pe inspectorii generali că şcoala nu are voie să fie implicată în campania electorală

Ultima actualizare:

    Remus Pricopie
Remus Pricopie

Astăzi a început campania electorală pentru alegerile parlamentare europene, iar ministrul educaţiei, Remus Pricopie, i-a atenţionat, deja, pe inspectorii şcolari generali că şcoala nu are voie să fie implicată în campanie, potrivit Mediafax. El le recomandă, însă, să organizeze acţiuni de informare cu specialişti privind acest scrutin, în special în licee.

"Azi (n.r. joi) am avut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari centrali. Am discutat despre mai multe lucruri, dar unul dintre subiecte a fost legat de alegeri şi aici am avut trei direcţii distincte. Şcoala nu are voie să fie implicată în campanie, dar aceasta nu înseamnă că şcoala trebuie să fie absentă în discuţia despre instituţiile europene", a spus Pricopie, la lansarea de către Autoritatea Electorală Permanentă a campaniei de informare "Ambasador de România Europeană".

El a menţionat că le-a recomandat inspectorilor generali să organizeze activităţi de informare privind importanţa participării la vot şi despre instituţiile europene.

"Am recomandat inspectorilor generali să avem acţiuni, nu cu oameni politici, dar cu specialişti, cu oameni care nu sunt implicaţi în campania politică şi să le vorbească tinerilor despre importanţa alegerilor în general şi, cu atât mai mult, importanţa celor europene", a arătat Remus Pricopie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net