Ministrul de Interne şi cel al Apelor, vizită de urgență în judetele afectate de inundații

61946866.jpg

Apele amenință să rupă un dig în zona Baraolt

Situația în județele Covasna și Brașov, grav afectate de inundații este dramatică. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a plecat joi în zona Baraolt, unde un dig de mari dimensiuni este în pericol de rupere a anunțat digi24.ro

„În momentul de faţă, pompieri, jandarmi şi poliţişti, împreună cu voluntari de la faţa locului, acţionează pentru întărirea, cu saci de nisip, a digului de protecţie care preia unda de viitură produsă pe cursul râului Olt, în comuna Baraolt, sat Căpeni”, menţionează MAI într-un comunicat

La rândul său, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a ajuns în noaptea de miercuri spre joi în localitatea Căpeni, unde există riscul producerii de inundaţii pe fondul unei viituri. El a încercat în zadar să-i convingă pe localnicii să evacueze locuinţele.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Marius Tolvaj, a declarat că situaţia este monitorizată în permanenţă şi au fost mobilizate forţe importante de intervenţie atât din cadrul instituţiei, al pompierilor voluntari, Jandarmeriei şi Poliţiei, cât şi al ISU Mureş şi ISU Bacău, care au venit cu microbuze şi autocamioane pentru a ajuta la acţiunile de evacuare.

Primarul oraşului Baraolt, Lazar Kiss Barna, localitate de care aparţine localitatea Căpeni, a declarat pentru presa locală, că o parte dintre localnici refuză să îşi părăsească locuinţele şi şi-au asumat prin semnătură această decizie. El a dezvăluit că în situația ruperii digului,  autorităţile au un plan de urgență care prevede evacuări forţate, persoanele sinistrate urmând să fie găzduite provizoriu în incinta sălii de sport din localitate.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1