Ministrul de Interne Nicolae Moga și-a dat demisia. A rezistat în funcție doar șase zile

Ultima actualizare:

    Demisia lui Nicolae Moga este cea mai rapidă a unui ministru de Interne în guvernele ultimilor 30 de ani
Demisia lui Nicolae Moga este cea mai rapidă a unui ministru de Interne în guvernele ultimilor 30 de ani

Lovitură de teatru! Ministerul de Interne a rămas fără șef în plină criză provocată de disparițiile și crimele de la Caracal. Numit de doar șase zile, Nicolae Moga a renunțat marți fără comentarii la funcție

Fugă de răspundere, frică de a prelua”o pălărie prea mare”sau pur și simplu rușine pentru faptele petrecute și din vina subalternilor săi."În urma unei discuţii pe care am avut-o în această dimineaţă cu primul ministru al Guvernului României, doamna Viorica Dăncilă, am decis să mă retrag din funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Am luat această hotărâre pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat al acestei instituţii în urma activităţii deficitare a unor angajaţi ai săi, care au fost destituiţi sau urmează să fie sancţionaţi.", a declarat Moga marţi,la anunţarea demisiei. Demisia sa are loc înaintea şedinţei CSAT în care ar urma să fie discutat raportul MAI cu privire la modul de acţiune în cazul celor două adolescente ucise la Caracal.

Cum a ajuns Nicolae Moga ministru

Pe 24 iulie, în ultima zi a termenului stabilit de lege, președintele Klaus Iohannis semna decretele de instalare în funcție a noilor miniștri de Interne, Nicolae Moga, senator PSD de Constanța și de Externe, Ramona Mănescu, fost europarlamentar ALDE. De asemenea, Mihai Fifor era numit viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, luându-i locul Anei Birchall, care ocupă acum portofoliul de la Justiție.

Cine este Nicolae Moga

Despre Nicolae Moga, un afacerist din Constanța, care deține un complex de lux în valoare de 35 milioane de euro la granița dintre Mamaia și Năvodari, presa a scris că a fost apropiat de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu. Mai exact, că era unul dintre oamenii de bază în așa numita Republică Mazăre și în afacerile învârtite în zonă de aceștia. Moga este membru PSD din 2003 si senator de Constanșa de trei mandate.

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net