Ministrul de Interne Lucian Bode: „Românii să stea acasă în noaptea de Paște dacă nu merg la Înviere”

lucian-bode.jpg

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode
foto: Facebook

Lucian Bode, ministrul de Interne, a transmis un mesaj destinat celor care ar dori să profite de diminuarea restricțiilor obișnuite din noaptea de Înviere, care nu mai presupun restricționarea circulației începând cu ora 20.00 în weekend și 22.00 în timpul săptămânii.

Bode le cere astfel românilor să rămână acasă în noaptea de Paște dacă nu merg la slujba de Înviere, subliniind că circulația pe timpul nopții va fi permisă „doar pentru participanții la slujbele religioase”.

Lucian Bode, despre noaptea de Înviere

„Îi rog pe cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă”, a spus Bode. În noaptea de 1 mai – 2 mai 2021, toate localitățile vor putea să permită circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00 – 05.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase, se arată în hotărârea de guvern de prelungire a stării de alertă cu 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie.

De asemenea, în Vinerea mare, magazinele vor rămâne deschise până la ora 20.00. Ministrul Lucian Bode a mai spus că procesiunile religioase vor strânge un număr mare de oameni și se va crea aglomerație. El a subliniat că forțele de ordine trebuie să fie în stradă, pentru a se asigura că oamenii respectă regulile. „Sunt convins că milioanele de credincioși care vor participa la procesiunile religioase vor da dovadă de echilibru, de simț civic crescut, înțelegând că încă traversăm o perioadă critică”, a încheiat ministrul.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1