Ministrul de finanțe: ”Impozitul pe venit scade de la 16%, la 10%, de la 1 ianuarie 2018”

Ultima actualizare:

    Sindicatele anunță proteste în toată țara, pentru salarii mai mari
Sindicatele anunță proteste în toată țara, pentru salarii mai mari

Cresc pensiile și salariile în 2018? Sunt bani la buget pentru acestea? Sunt întrebări la care toți românii vor un răspuns clar, pe înțelesul tuturor. Ministrul de finanțe, Ionuț Mișa, a făcut câteva clarificări.

Sindicatele dau în clocot și anunță proteste de proporții, nemulțumiți de salarii și anularea unor sporuri. Și pensionarii așteaptă să primească bani mai mulți. Până acum, au primit doar promisiuni și calcule făcute la tablă.

Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, a declarat miercuri, la Antena 3, că sunt bani pentru pensii și salarii. ”Sunt bani de salarii și pensii. Sunt bani pentru toate proiectele pe care Guvernul le-a prevăzut. Sunt aruncate tot felul de știri false, lucrurile au confirmat ulterior că au fost zvonuri”, a afirmat Ionuţ Mişa.

Ministrul finanțelor spune că impozitul pe venit va fi de 10% pentru toate persoanele, inclusiv pentru cei cu salarii de sub 2.000 de lei. ”Scăderea de la 16%, la 10%, va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018 pentru absolut toate veniturile”, a precizat Mișa la Antena 3.

Întrebat ce se întâmplă cu impozitul zero pentru salariile mai mici de 2.000  de lei, Ionuț Mișa a răspuns: ”Această măsură nu va fi implementată”.

Ministrul de Finanţe a făcut precizări privind contribuțiile sociale. De la 1 ianuarie 2018 contribuţiile sociale vor fi de 35%, reduse de la 39,25%, şi vor fi datorate exclusiv de angajat. ”Va mai fi o taxă de 2% care va reveni angajatorului. Pentru categoriile de muncă clasa I și clasa a II va plăti angajatorul contribuțiile”.

Ministrul finanțelor: ”Vreau să vă dau o veste bună în premieră. În 2018, PIB-ul potențial va ajunge la 906,6 miliarde lei. Este o expansiune a economiei. Este cel mai mare PIB din istoria României”, a mai spus ministrul finanțelor, la Antena 3.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net