Miniștrii USR PLUS au demisionat din Guvern. Dan Barna și-a luat deja lucrurile personale din birou

Ultima actualizare:

    Liderul USR PLUS, Dan Barna, a declarat că unica soluţie pentru finalul crizei guvernamentale este numirea unui nou premierFoto: Arhiva Click!
Liderul USR PLUS, Dan Barna, a declarat că unica soluţie pentru finalul crizei guvernamentale este numirea unui nou premierFoto: Arhiva Click!

Miniştrii USR PLUS au demisionat din Guvernul condus de Florin Cîţu, după şedinţa conducerii alianţei. Anunțul a fost făcut apoi la Parlament şi de co-preşedintele USR - PLUS, vicepremierul Dan Barna.

UPDATE: Dan Barna și miniștrii USR PLUS au anunțat, luni seara, că demisionează din Guvern. „Am decis că nu putem merge mai departe cu un premier care nu are un minim respect pentru adevăr”, a spus Dan Barna. 

„Nu se mai poate aşa şi nici nu se va mai putea aşa mai departe cu USR PLUS (...) Florin Cîţu nu mai poate să fie premier şi din acest motiv miniştrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Cîţu (...) Ne prezentăm demisiile, mâne dimineaţă premierul le va avea pe masă la prima oră”, a declarat Barna. „Florin Cîțu a dinamitat această Coaliției cu bună știință și cinism. Prin aceste demisii se deschide calea venirii în Parlament pentru un vot de încredere”, a adăugat.

„Președintele Klaus Iohannis nu și-a exercitat până astăzi calitatea de mediator. Poate să arate României că este președintele de care avem nevoie cu toții. Florin Cîțu și-a asumat împingerea din afara Coaliției a USR PLUS”, a mai spus acesta.

Știrea inițială:

După ce moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu a fost pentru a treia oară blocată și respectiv amânată, în această seară, la ora 17.30, USR PLUS se întrunește din nou în ședință de urgență pentru a stabili când își vor prezenta demisia miniștrii. În acest context, este de precizat faptul că vicepremierul Dan Barna și-a luat deja lucrurile personale din biroul său de la guvern. 

După ce procedura parlamentară pentru moțiunea de cezură a fost blocată din nou, luni, din lipsa de cvorum, liderii USR PLUS au convocat ședința Biroului Național al partidului, pentru a decide dacă și când miniștrii partidului își dau demisia din Guvern.  Până în acest moment reprezentanții partidului în structurile guvernamentale nu au fost informați despre existența unei decizii în privința plecării sau rămânerii la guvernare, pentru că, în interiorul formațiunii, subiectul este controversat. 

Se apropie și alegerile în USR PLUS. Strategia lui Dacian Cioloș

În contextul în care în 15 septembrie va începe votul pentru funcția de președinte al partidului, se speculează deja că Dacian Cioloș a forțat ruperea Coaliției pentru ca principalul său contracandidat, Dan Barna, să fie defavorizat, pentru că, odată ce nu va mai fi vicepremier, își va pierde influența asupra liderilor județeni și a delegaților la congres. Purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuț Moșteanu, a anunțat, înainte de ședința Biroului Național, că, la finalul discuțiilor, va fi făcut un anunț în cadrul unei conferințe de presă. 

Practic, dacă USR PLUS decide să-și retragă miniștrii din Guvernul Cîțu, Dan Barna nu va mai fi vicepremier. Acest lucru îi va aduce o pierdere a influenței pe care, deocamdată, o are în partid. Este foarte posbil, așadar, să scadă în sondaje și să piardă voturi importante în lupta pentru șefia USR PLUS. Contracandidat îi este Dacian Cioloș. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net