Ministerul Sănătății: „Vaccinarea este recomandată şi persoanelor care au avut COVID-19”. Reinfectarea cu SARS-CoV-2 este rară, dar posibilă

Ultima actualizare:

    Persoanele vaccinate anti Covid-19 sunt protejate timp de opt luni împotriva noului coronavirusfoto: Shutterstock
Persoanele vaccinate anti Covid-19 sunt protejate timp de opt luni împotriva noului coronavirusfoto: Shutterstock

Ministerul Sănătăţii a transmis, miercuri, că vaccinarea este recomandată şi persoanelor care au avut COVID-19, întrucât imunitatea dobândită în urma bolii variază de la o persoană la alta. „Chiar dacă extrem de rară, reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibilă”, au transmis specialiştii Ministerului.

„Vaccinarea este recomandată şi persoanelor care au avut COVID-19. Chiar dacă extrem de rară, reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibilă. Din cauza riscurilor crescute pe care le prezintă COVID-19, vaccinarea este recomandată şi persoanelor care au trecut deja prin boală. Imunitatea dobândită în urma bolii variază de la o persoană la alta”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii. 

Sursa citată a precizat că este foarte rar ca o persoană care s-a infectat cu SARS-CoV-2 să se reinfecteze în primele 90 de zile. Ministerul Sănătății recomandă persoanelor care au primit în ultimele 90 de zile tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali sau plasmă convalescentă să își amâne vaccinarea pentru a nu se reduce eficacitatea vaccinului.

„Aşadar, persoanele care au avut COVID-19 pot opta să îşi amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade de timp.Este recomandat ca persoanele care au primit în ultimele 90 de zile tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali sau plasmă convalescentă să îşi amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade, din cauză că tratamentele menţionate pot reduce eficacitatea vaccinului”, au mai precizat reprezentanţii Minsterului.

Minsterul a explicat că recomandările actuale încurajează vaccinarea pacienţilor care au trecut prin boală, la minimum 4 săptămâni de la primul test PCR pozitiv în cazul pacienţilor cu formă uşoară şi la aproximativ 3 luni în cazul pacienţilor cu formă moderată, severă sau critică, informează news.ro.

 De asemenea, Ministerul sănătăţii a precizat că, dacă un pacient a fost diagnosticat cu infecţie SARS CoV2 după prima doză de vaccin, poate primi cea de-a două doză de vaccin dacă a depăşit faza activă de boală, respectiv dacă simptomatologia s-a remis, iar sindromul inflamator a devenit absent.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net