Ministerul Sănătăţii: Covid 19 rezistă 2-3 zile pe plastic şi inox, 24 de ore pe carton

pungi_plastic.jpg

pungi_plastic
Noul coronavirus rezistă 2-3 zile pe plastic şi inox, 24 de ore pe carton şi 4 ore pe cupru. Aşadar, şi pe pungi şi ambalaje
Foto: adevarul.ro

Aveţi mare grjă când mergeţi la cumpărături! Ministerul Sănătăţii a transmis, miercuri (1 aprilie), că noul coronavirus rezistă 2-3 zile pe plastic şi inox, 24 de ore pe carton şi 4 ore pe cupru. Aşadar, şi pe pungi şi ambalaje.

Ministerul Sănătăţii a transmis, miercuri (1 aprilie), un anunţ îngrijorător: noul coronavirus rezistă 2-3 zile pe plastic şi inox, 24 de ore pe carton şi 4 ore pe cupru.

Covid 19 rezistă 2-3 zile pe plastic şi inox

Aşadar, Covid 19 rezistă 2-3 zile pe plastic şi inox, 24 de ore pe carton şi 4 ore pe cupru, a transmis, miercuri, 1 aprilie, Ministerul Sănătăţii, apreciind că ”aceste rezultate subliniază atât importanţa spălatului frecvent pe mâini, cât şi dezinfectarea suprafeţelor”, scrie adevarul.ro.

”După ce aducem acasă produse ambalate în/din carton sau plastic este important să ne spălăm pe mâini. Produsele în sine le putem şterge bine cu substanţe obişnuite de curăţat în bucătărie sau le putem stoca într-un loc ferit timp de 3 zile înainte de a le atinge din nou”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Spre deosebire de alte epidemii (precum norovirusul sau hepatita A), transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului.

”De aceea este suficient să spălăm fructele si legumele înainte de a le consuma proaspete”, a mai precizat Ministerul. Infomaţiile se bazează pe un studiu publicat în New England Journal of Medicine în 17 martie 2020.

Citeşte şi:

Mărturii incredibile din spitalul groazei de la Suceava. Rudele pacienților sunt la capătul puterilor

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. Bilanțul crește: 2738 de persoane infectate și 94 de morți

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1