Ministerul Sănătăţii anunţă transferarea la București a răniților de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca

Ultima actualizare:

    Ministerul Sănătăţii anunţă că toţi răniţii de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca sunt transferaţi la spitale din BucureştiFoto News.ro
Ministerul Sănătăţii anunţă că toţi răniţii de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca sunt transferaţi la spitale din BucureştiFoto News.ro

Doctorii care se ocupă de acest caz tragic au decis transferul tuturor răniţilor de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca la spitale din Bucureşti, deoarece Spitalul Judeţean Buzău nu are secţie de Neurochirurgie.

Update: Ministerul Sănătății oferă detalii despre starea pacienților răniți aduși până acum în București:

La Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni au fost transferați de la unitatea din Buzău, pânî în acest moment, doi pacienți:

- o pacientă, 83 ani, traumatism cranio-cerebral cu hemetom subdural, conștientă, în investigații, pentru moment fără indicație chirurgicală;

- bărbat, 60 ani, tot cu traumatism cranio-cerebral cu fractura frontala cu înfundare și hematom, conștient. Tot în investigații. 

La Spitalul de Urgență Floreasca: pacient cu traumatism cranio-cerebral și facial grav. Este intubat. La reevaluarea CT leziunile intracerebrale, hematom si dilacerare, sunt staționare. Pacientul este în ATI politraumatisme, potrivit digi24.ro

Și la Spitalul Universitar a ajuns o pacientă în vârstă de 80 de ani cu traumatism cranio-cerebral care este în investigații suplimentare și care va suferi o intervenție chirurgicală.

Doi pacienţi sunt transferaţi la Spitalul Floreasca, alţi doi pacienţi la Spitalul  Sf. Pantelimon Bucureşti, trei la Spitalul Bagdasar Arseni şi doi la Spitalul Universitar.

”În urma ultimelor decizii medicale, deoarece spitalul din Buzău nu are Secţie de Neurochirurgie, COSU a anunţat Ministerul Sănătăţii ca s-a decis transferul tuturor pacienţilor din Spitalul Judeţean Buzău”, a transmis, duminică, Miisterul Sănătăţii.

Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât 4 pacienţi şi a rănit grav alţi 9 după ce a intrat în două saloane cu un stativ de perfuzie şi i-a lovit în cap. Loviturile au fost atât de puternice încât le-ar fi zdrobit capetele.

Bărbatul este sub supravegherea poliţiştilor, iar ministerul Sănătăţii a trimis Corpul de control la unitatea medicală, potrivit news.ro.

Tragedia s-a întâmplat în mai puțin de un minut, iar victimele erau in acest timp sedate

Medicul Adrian Zoican de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău a declarat, duminică, pentru sursa citată anterior, faptul că victimele au fost agresate cu un corp contondent, având leziuni la nivelul extremităţii cefalice.

”Duminică dimineaţă, au fost aduşi la SJU Buzău, zece pacienţi dintre care trei în comă. Unul dintre pacienţi a fost declarat decedat în urma manevrelor de resusictare care nu au dat rezultat. Victimele prezintă agresiuni la nivelul extremităţii cefalice. Unii dintre ei sunt în stare gravă. În afara celor în comă, restul prezintă leziuni la nivelul calotei craniene şi a feţei. Majoritatea vor ajunge la Bucureşti pentru că e nevoie de Neurochirugie. Primul a plecat cu elicopterul la Floreasca, mai avem aviz de transfer de la spitalele Pantelimon şi Bagdasar”, a declarat Zoican.

Directorul Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, Viorica Mihălaşcu, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, faptul că agresorul era internat într-un salon normal de spital, fără supraveghere suplimentară.

”Într-un episod psihotic acut, unul dintre pacienţii internaţi pe secţia de acuţi şi-a agresat colegii de salon şi pacientele dintr-un salon învecinat. (...) Pacientul despre care vorbim era internat într-un salon cu regim de supraveghere normal. Simptomele pe care le-a prezentat nu prevesteau nenorocirea care urma să se întâmple”, a declarat managerul spitalului. Viorica Mihălaşcu a precizat că ”totul s-a petrecut în mai puţin de un minut”.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net