Mini-vacanță de patru zile de Paște! Oficial, Vinerea Mare este liberă

paste.jpg

alimnte colesterol masa paste nutritionist
Din 2018 vom avea mai multe zile libere de Paște
foto: arhiva Click!

Motive de bucurie pentru toți românii. Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni, 12 martie, legea prin care Vinerea Mare devine zi liberă. În acest fel, vom avea o mini-vacanță de patru zile de Paște.

Legea pentru completarea alin. 1 al art. 139 din Codul Muncii a fost adoptată de Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională, la finalul lunii februarie, iar luni, 12 martie, președintele Klaus Iohannis a promulgat-o.

„Iniţiativa legislativă prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sărbătoare legală, nelucrătoare. Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paştelui şi, astfel, ultima vineri din Postul Mare”, se arată în expunerea de motive a iniţiatorului, citat de Digi 24.

„În urma analizării zilelor de sărbători legale, putem observa că Vinerea Mare în Europa este zi legală de sărbătoare în 16 ţări dintre cele 28 ale UE, deci, majoritatea ţărilor”, mai spune iniţiatorul.

Astfel, anul acesta vor fi libere zilele de 6 (Vinerea Mare), 7 (sâmbătă), 8 și 9 aprilie (prima și a doua zi de Paște).

loading...
Loading...

Citește și

  • Cand pică Pastele intre anii 2016-2025

    Te-ai întrebat când pică Paştele între anii 2016-2025? Click! îţi oferă răspunsul. Mai mult decât atât, îţi arată şi modul în care se calculează acest lucru.

  • paste biblie miei moise

    Sărbătoarea Sfintelor Paşte rămâne, alături de cea a Naşterii Domnului, una dintre cele mai importante sărbători creştine. Anul acesta, ea va avea loc la data de 12 aprilie. De Paşte, creştinii marchează învierea lui Iisus Hristos, dar iată că în Biblie, sărbătoarea este menţionată cu mult timp înaintea acestui moment.