Milionarul Cristian Ţânţăreanu: «Suntem nişte proşti»

Ultima actualizare:

    Milionarul Cristian Ţânţăreanu e revoltat că au venit austriecii să facă afaceri cu apele termale din nordul Capitalei, deşi statul român ştia de zăcământ încă de pe vremea lui CeauşescuFoto: Sever Gheorghe
Milionarul Cristian Ţânţăreanu e revoltat că au venit austriecii să facă afaceri cu apele termale din nordul Capitalei, deşi statul român ştia de zăcământ încă de pe vremea lui CeauşescuFoto: Sever Gheorghe

Au făcut austriecii ce românii se chinuie de pe vremea lui Ceauşescu, o spun bogătaşii din Snagov, Izvorani sau Corbeanca. VIP-urile din zonă visau de ani buni să pună mână de la mână şi, cu ajutorul statului, să facă centre de recuperare cu apele termale din nordul Capitalei.

“Ne-au luat-o alţii înainte, au făcut austriecii cel mai tare complex din Europa. Jos pălăria, în faţa lor”, spune cu ciudă Cristian Ţânţăreanu. Nordul Capitalei stă pe o imensă salbă de ape geo termale cu proprietăţi terapeutice remarcabile. Pe vremea lui Ceauşescu, românii au reuşit să construiască două puţuri de forare, funcţionale, care au fost lăsate apoi în paragină.

Unul dintre ele este construit pe unul dintre terenurile lui Adrian Năstase, iar cel de-al doilea se află pe un teren privat în faţa casei Anei Maria Prodan. “În subsolul comunei e un important zăcământ de apă termală. În vederea exploatării acestei bogăţii au fost executate două foraje. Punerea în valoare a acestor ape termale deosebite a fost sistată însă, din cauza lipsei fondurilor. Primăria e deţinătoarea puţurilor, chiar dacă acestea sunt situate pe terenuri private”, ne-a confirmat primarul din Snagov, Marian Oancea.

Vedetele cu vile în nordul Capitalei sunt foc şi pară pe autorităţi că nu şi-au dat interesul. Dacă li s-ar fi cerut ajutorul nu ar fi spus nu, fiecare ar fi avut o idee. „Se ştie despre aceste zăcăminte de pe vremea comuniştilor. Aveam nevoie doar de un investitor, pentru că puţurile sunt funcţionale. Austriecii au venit cu utilaje de ultimă generaţie, folosite chiar şi de NASA, să sape la o adâncime de mii de metri în Baloteşti, dar pânza freatică este aceeaşi. Complexul se aseamănă cu un Spa de lângă Munchen, unde îmi plăcea să merg cu nevasta pe când nu aveam probleme de sănătate, dar mai mic decât cel de la noi” , a povestit pentru Click! Cristian Ţânţăreanu.

“Mă bucur că am lângă casă un Spa, însă îmi pare rău că nu am fost noi românii în stare să ne folosim de ce avem. Adrian Năstase a avut un proiect, mai ales că puţul de forare este pe terenul lui. Proiectul lui nu a fost votat, pentru că toată lumea a zis că fură banii statului. Eeee, acum ne uităm la ce au făcut nemţii şi le mai dăm şi o căruţă de bani să beneficiem de produsele noastre ca să intrăm”, a declarat pentru Click! şi Serghei Mizil.

Gabi Oprea, finul lui  Reghe, ne-a arătat  puţul de vizavi de  casa antrenorului
Gabi Oprea, finul lui Reghe, ne-a arătat puţul de vizavi de casa antrenorului

Ana Maria Prodan îi aprobă: “Aşa e. În plus,  puteam folosi şi noi apele termale pentru încălzirea locuinţei, în piscină, jacuzzi, poate pentru un centru dedicat sportivilor. Noi am vrut să ne implicăm alături de alţi prieteni din Snagov, dar nimeni nu a fost de acord să investească”.Austriecii de la A-HEAT GROUP AG, concern cu sediul la Viena, au inaugurat în luna ianuarie, la 30 km de Bucureşti, în Baloteşti, Therme Bucureşti, un centru balneoclimateric în care au investit 50 milioane €. Centrul are o suprafaţă construită de 30.000 mp în care intră simultan 4.000 de clienţi. Bazinele sunt alimentate exclusiv cu apă termală adusă de la o adâncime de 3.000 de metri. Temperatura apei din piscine este de 33˚C, după prelucrare, iar cea a aerului între 29 şi 30˚C. Preţurile pornesc de la 39 de lei.

Click! spune

Calităţile curative ale apelor din nordul Capitalei au fost testate de Institutul Naţional de Medicină Fizică, Balneoclimatologie şi Recuperare Medicală care le-au recomandat ca deosebit de benefice în tratarea afecţiunilor aparatului locomotor, a celor post-traumatice, neurologice periferice şi cardiovasculare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net