Milionari, ucişi de pasiunea pentru viteză

Ultima actualizare:

    Alin Popa,  21 de milioane €
Alin Popa, 21 de milioane €

Doi milionari, acelaşi destin. Au pornit afaceri de la zero şi au creat, în ani de muncă, adevărate imperii. Au ajuns printre cei mai bogaţi români, dar au rămas la fel de discreţi, motiv pentru care erau apreciaţi şi respectaţi de miile de angajaţi pe care îi aveau. Ambii au sfârşit tragic, ucişi de pasiunile pe care le aveau: unul iubea bărcile, celălalt, maşinile puternice.

Alin Popa (41 de ani) devenise cel mai bogat hunedorean. La 20 de ani de la înfiinţarea grupului Edy International Spedition, a ajuns la afaceri de 520 milioane de lei şi o flotă de peste 1.100 de camioane.

Cunoscuţii au numai cuvinte de laudă despre el. Era un om muncitor, cu o voinţă mare de a prospera şi mai mult în afaceri şi care îi ajuta pe cei din jurul său. Deşi, în ultimii ani, ajunsese la o avere de sute de milioane de euro, Alin Popa a rămas un om discret, cu un caracter puternic şi a ştiut să îşi aprecieze angajaţii.

Apropiaţii milionarului au avut un adevărat şoc, miercuri, când au aflat că acesta a sfârşit strivit sub roţile unui tir. "Am lucrat pentru el în trecut, eu am fost electrician la firma lui. Mare păcat, era un om tânăr, extraordinar.Nu am crezut că eu voi fi cel care va ridica maşina lui. Asta e viaţa, cred că l-au ajuns blestemele concurenţei. Vă daţi seama că a devenit cel mai tare patron al unei firme de transport din România", a declarat şoferul firmei de tractare, care a scos Mercedesul lui Popa de pe câmp.

Tragedia, dar şi viaţa pe care a trăit-o Alin Popa se aseamănă cu cea a unui alt milionar român, George Naghi. Cel mai bogat om al Bărăganului, supranumit „Regele mezelurilor", s-a stins din viaţă la fel de fulgerător ca şi Popa, într-un accident nautic produs pe Braţul Borcea, la 7 august 2011.

Naghi a creat imperiul Aldis, care devenise, în 2010, al treilea mare jucător de pe piaţa procesatorilor de carne din România, cu afaceri de 97,6 milioane euro. Aldis Călăraşi avea o capacitate de aproximativ 150 de tone de produse pe zi. Astfel, familia Naghi ajunsese în topul Forbes cu o avere de 28 milioane de euro. „A ajuns milionar, dar nu a uitat de unde a plecat", asta au spus oamenii care l-au cunoscut pe George Naghi. Locuitorii din Călăraşi, dar mai ales cei pe care i-a ajutat, oferindu-le un loc de muncă, l-au regretat pe milionar.

Unul dintre angajaţii de la fabrica de mezeluri Aldis, Costel Ilie (55 de ani) a spus că „nu exista vreo persoană amărâtă căreia Naghi să nu-i întindă o mână de ajutor. Şi pe stradă dacă mergea şi vedea pe cineva sărman, imediat scotea bani din buzunar şi-i dădea. Nu conta suma. Era foarte sufletist. Când el a ajuns în vârf ca afacerist, nu a uitat de unde a plecat", a spus bărbatul.

30 mai 2012- Popa a sfârşit sub roţile unui tir

Maşina condusă de Alin Popa, un Mercedes S 420, a ajuns un morman de fiare după ce s-a izbit de un tir, între localităţile timişene Şag şi Jebel.

Mercedesul S 420 s-a făcut zob

simeon stalpnicul png

Tirul din Macedonia era încărcat cu 12 tone de medicamente şi trebuia să ajungă în Rusia. Milionarul român a murit pe loc, iar şoferul camionului a fost transportat la spital cu răni nu foarte grave.

Poliţiştii timişeni susţin că Alin Popa a avut viteză foarte mare şi a încercat să facă o depăşire periculoasă. "Avea aproape 200 de kilometri pe oră. Nu avea nici o șansă să scape", a spus unul din polițiști.

Pe lângă pasiunea pentru bolizii de lux, Alin Popa iubea zborul. El obţinuse recent şi brevetul de pilot pentru avioane ultrauşoare, fiind şi proprietarul unui aparat ULM.

7 august 2011- Naghi a făcut accident cu barca

George Naghi (59 de ani) a murit, iar soţia sa a fost rănită după ce ambarcaţiunea cu motor în care se aflau pe Braţul Borcea a ieşit de pe luciul apei şi a lovit malul.

simeon stalpnicul png

Naghi şi soţia sa veneau cu barca dinspre portul Călăraşi înspre localitatea Chiciu, punctul de trecere a Dunării cu bacul. Anchetatorii au stabilit că ambarcaţiunea tip banana Sea Doo, cu motor de 251 cai putere, nu a avut defecţiuni şi au ajuns la concluzia că milionarul a fost ucis de propria greşeală.

Ambarcaţiunea nu a avut nici o defecţiune

simeon stalpnicul png

Naghi, care îşi petrecuse toată viaţa pe malul Dunării, a declarat, în repetate rânduri, că îi place adrenalina şi că este înnebunit să se plimbe cu iahtul sau cu şalupa pe Dunăre, să se piardă printre canale şi să admire vegetaţia unică din zonă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net