Miliardarul Ioan Niculae rămâne după gratii

ioan_niculae.jpg

ioan niculae afacerist mita inchisoare
Ioan Niculae a fost condamnat în aprilie 2015 la doi şi jumătate de închisoare în dosarul “Mită la PSD”

Zi importantă pentru patronul Astrei. Ioan Niculae va afla vineri dacă va fi eliberat condiţionat de Tribunalul Dâmboviţa. Afaceristul a fost condamnat în aprilie 2015 la doi şi jumătate de închisoare în dosarul “Mită la PSD”.

UPDATE 15.00: Tribunalul Dâmboviţa a respins, vineri, cererea de eliberare condiţionată a omului de afaceri Ioan Niculae, condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul “Mită la PSD”. Niculae mai poate solicita eliberarea condiţionată, conform soluţiei instanţei, după data de 19 mai 2016.

A scris cinci cărţi în puşcărie

La ultima apariţie în faţa completului de judecată, în 22 ianuarie, magistraţii de la Tribunalului Dâmboviţa i-au cerut lui Niculae mai multe detalii despre cele cinci lucrări științifice pe care le-a scris pe durata detenției și care i-ar fi adus o reducere de pedeapsă de 150 de zile. Totodată, judecătorii au solicitat o expertiză, scrie adevarul.ro.

Avocaţii afaceristului au explicat că nu este necesară o expertiză, dar câștig de cauză au avut magistrații, care au amânat procesul pentru 19 februarie. “Nu mă mai miră nimic. Mă pot şi împuşca”, a declarat magnatul la ieşirea din sala de judecată, la ultimul termen.
În 22 septembrie, Tribunalul Dâmboviţa a respins o solicitare a lui Ioan Niculae de eliberare condiţionată, considerând că cererea este nefondată. Judecătorii de la Tribunalul Dâmboviţa a menţinut astfel o decizie din 31 august, prin care Judecătoria Găeşti i-a respins omului de afaceri cererea de eliberare condiţionată. În motivarea deciziei din 31 august, magistraţii arătau că omul de afaceri Ioan Niculae nu a fost eliberat condiţionat deoarece perioada scurtă petrecută în închisoare nu a convins instanţa că s-a îndreptat.

Condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare

În 2 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Ioan Niculae, la doi ani şi şase luni de închisoare în doarul “mită la PSD”. În acelaşi dosar au fost condamnaţi Gheorghe Bunea Stancu (trei ani), Gheorghe Teodorescu şi Viorel Bărac (doi ani şi jumătate). Procurorii arătau, în rechizitoriu, că în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană. În schimbul banilor oferiţi, Ioan Niculae ar fi solicitat ca, în cazul câştigării alegerilor de către candidatul PSD, să fie desemnate persoane care să îi susţină interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, precum şi la nivelul celor două societăţi naţionale ce aveau ca obiect gestionarea şi distribuirea gazului natural.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Domnule Niculae, aţi dat o lovitură de teatru greu. Sau o lovitură grea de teatru, în fotbal. Aducerea la Astra Ploieşti a unui cuplu inedit de conducere. Nu e rău, se întăreşte argumentul că fotbalul românesc s-a echilibrat.

  • Înfrângerea cu 2-1 a Astrei în ultimele secunde ale meciului de la Galaţi l-a făcut pe patronul Ioan Niculae să „ia foc". El şi-a criticat public atât pe antrenor, dar şi pe cea mai mare parte dintre jucători.

  • Un om care deţinea un sfert de ţară, care punea pâine pe masă celor câteva mii de angajaţi ai săi, care făcea afaceri pe tot globul a ajuns la închisoare pentru un bacşiş dat cui nu trebuie. Ioan Niculae va sta după gratii doi ani şi jumătate pentru că a finanţat ilegal campania electorală din 2009 a lui Mircea Geoană la Preşedinţia României.

  • Ioan Niculae

    Ioan Niculae nu se uită la bani când vine vorba de hobby-uri. Aşa a făcut recent, când a trebuit să scoată din buzunar o avere pentru a-şi aduce în ţară animalele vânate în Africa de Sud. Cel mai costisitor este un elefant, pentru care afaceristul a dat aproape 100.000 de dolari.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1