Miliardarul a golit morga Iaşiului

Ultima actualizare:

    Viorel Blăjuţ, 40 de ani, este om de afaceri cunoscut pentru actele de binefacere şi pentru un spital privat, în care a investit 5,5 milioane de euro
Viorel Blăjuţ, 40 de ani, este om de afaceri cunoscut pentru actele de binefacere şi pentru un spital privat, în care a investit 5,5 milioane de euro

În curtea Bisericii „Sf. Nectarie" din Iaşi au stat aliniate ieri, în jurul prânzului, 40 de sicrie.

În preajma lor, enoriaşi cu lumânări aprinse în mâini, în aşteptarea soborului de preoţi. Credincioşii adunaţi acolo au vorbit în surdină despre solemnitatea unui gest filantropic fără precedent.

Cele 40 de sicrie au fost aliniate în curtea bisericii

simeon stalpnicul png

Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a ţinut slujba de înmormântare

simeon stalpnicul png

Puţinii apropiaţi ai decedaţilor au stat departe de sicrie, pierduţi în mulţime. Mulţi dintre trecători, neştiutori, s-au întrebat dacă nu s-o fi produs recent vreun cataclism, de care să nu fi auzit.

De fapt, a fost vorba de „morţii nimănui", oamenii ajunşi în morgile oraşului după decese violente şi pe care nimeni nu i-a mai „revendicat".

40 de morţi. Majoritatea au sfârşit în sărăcie extremă, iar rudele lor n-au avut bani nici să-i aducă acasă după autopsie, măcar pentru slujba creştinească. O parte dintre ei n-au fost identificaţi niciodată. Nenorocirea de la IML i-a atras atenţia unui om de afaceri local, Viorel Blăjuţ (40 de ani).

A strâns bani, a vorbit cu şefi de instituţii, primari, oameni ai bisericii, cu o firmă de pompe funebre. „În fiecare an îi fac tatălui meu pomenirea pentru cele veşnice. Anul acesta face 16 ani de când a murit", explică Blăjuţ. Douăsprezece maşini mortuare au fost mobilizate la Biserica „Sf. Nectarie". Ulterior, sicriele au fost înhumate într-un cimitir nou din Valea Ursului, în imediata apropiere a Iaşiului.

Un alt fapt rarisim care s-a întâmplat ieri la Iaşi a fost că slujba religioasă a fost susţinută de un sobor format atât din preoţi ortodocşi, cât şi catolici, conduşi de Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Click! spune

Viorel Blăjuţ, 40 de ani, este om de afaceri cunoscut pentru actele de binefacere şi pentru un spital privat, în care a investit 5,5 milioane de euro. Averea sa este estimată la 30 de milioane de euro. Este divorţat şi are doi copii.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net