Mii de studenţi în grevă japoneză, în semn de solidaritate cu protestele dascălilor

Mii de studenţi din toată ţara, afiliaţi la Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti (ANOSR), vor intra miercuri în grevă japoneză, în solidaritate cu protestele cadrelor didactice. Studenţii susţin că în cazul în care demersurile lor vor rămâne fără rezultat, vor recurge “la manifestări de protest de amploare în întreaga ţară, luând în calcul şi greva generală pe termen nelimitat”.

Studenţii vor intra la cursuri cu banderole albe la mână şi se vor alătura protestelor profesorilor, iar în cazul în care demersurile lor vor rămâne fără rezultat vor recurge la manifestări de protest de amploare în întreaga ţară, luând în calcul şi greva generală pe termen nelimitat, informează România Tv.
 
Astfel, ANOSR se va afla în grevă japoneză începând de miercuri în Bucureşti în Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice, Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti, Universitatea Politehnică Bucureşti, în Cluj în Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", Universitatea de Artă şi Design, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea Tehnică, în Iaşi la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gh.T. Popa', Universitatea Tehnică 'Gheorghe Asachi'.

Studenţii de la ANOSR vor mai fi în grevă în Baia Mare, în Centrul de Nord Baia Mare al Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, în Timişoara în Universitatea de Vest, Constanţa la Universitatea Maritimă, Galaţi - Universitatea "Dunărea de Jos", Sibiu- Universitatea "Lucian Blaga", Suceava - Universitatea "Ştefan cel Mare", Alba Iulia - Universitatea "1 Decembrie 1918".

Tot miercuri, sindicaliştii din învăţământ ies din nou în stradă, să strige cât pot de tare ce îi doare. Peste 10.000 de membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ sunt aşteptaţi să protesteze, astăzi, în Capitală. Marşul, care începe la ora 11.00, va avea traseul Calea Victoriei - Pod Naţiunile Unite - bd. Naţiunile Unite - bd. Libertăţii - Piaţa Constituţiei, circulaţia rutieră urmând să fie restricţionată, până la ora 15.00, pe acest traseu şi pe străzile adiacente. Protestatarii cer Guvernului alocarea a 6% din PIB pentru educaţie.

Citeşte şi:

Profesorii ameninţă cu blocarea anului şcolar după ce premierul a amânat negocierile privind majorarea salariilor

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1