Mii de pești morți în râurile Bahlui și Jijia. Care este explicația specialiștilor

pesti-morti.jpg

pesti morti
Mii de pești au murit din cauza nivelului scăzut de oxigen al râurilor Bahlui și Jijia

Scene dezolante în preajma râurilor Bahlui și Jijia! Mii de pești au murit din cauza nivelului scăzut al oxigenului din apă, pe fondul variațiilor de temperatură.

Lucrătorii de la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad - Sistemul de Gospodărire a Apelor Iaşi au prelevat probe din râurile Bahlui şi Jijia, după ce la suprafaţa apelor dar şi pe maluri au apărut mii de pești morți. Potrivit specialiștilor cauza decesului este nivelul scăzut al oxigenului, pe fondul variațiilor de temperatură.

Prefectul de Iaşi Marian Grigoraş a anunţat duminică la prânz că angajaţi de la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, filiala Iaşi, verifică situaţia apărută pe râurile Jijia şi Bahlui, unde au fost semnalaţi peşti morţi, relatează news.ro.

Nivelul scăzut de oxigen din apă a fost fatal peștilor

„Având în vedere precipitaţiile înregistrate în cursul zilei de 30.07.2020, produse local cu intensitate mai mare, urmate de scăderea bruscă a temperaturii, coroborat cu valorile reduse ale oxigenului din apă, au condus la înregistrarea locală a  mortalitaţii piscicole”, a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad, Andreea Poenaru.

Loading...