Mii de pelerini, în ploaie şi frig, la moaşele Cuvioasei Parascheva

Ultima actualizare:

    Mii de oameni au stat la coadă la moaştele Cuvioasei ParaschevaFoto: arhiva Click!
Mii de oameni au stat la coadă la moaştele Cuvioasei ParaschevaFoto: arhiva Click!

Câteva mii de credincioşi au aşteptat duminică la rând, în ploaie şi frig, pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva depuse în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Potrivit organizatorilor pelerinajului religios de la Iaşi, pînă duminică după-amiază, 11 octombrie, au trecut pe la racla cu sfintele moaşte, pentru a se închina, peste 50.000 de credincioşi. Alte câteva mii de oameni se aflau la rând, pe câteva sute de metri, notează Mediafax.

Credincioşii stau în ploaie şi în frig, timpul de aşteptare până ce oamenii ajung la raclă fiind de aproximativ trei ore.

"Nu au existat incidente. Oamenii stau la rând răbdători, cu umbrele şi pelerine, pentru se închina la sfintele moaşte. De vineri seară, când a început pelerinajul, 160 de persoane au necesitat îngrijiri medicale, iar şase dintre acestea au fost duse la spital”, a declarat pentru Mediafax Marius Ţăranu, purtător de cuvânt al Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău, unitate care asigură ordinea publică în zona centrală a Iaşiului.

El a mai spus că un copil s-a pierdut în mulţime, fiind recuperat de către părinţi după două ore.

Jandarmii îi sfătuiesc pe credincioşii care vor să vină să se închine la moaşte să se îmbrace gros şi să-şi ia pelerine de ploaie şi umbrele, în condiţiile în care vor sta câteva ore la rând, în frig şi ploaie. Ei mai atrag atenţia pelerinilor să aibă grijă de lucrurile personale, pentru a nu le fi furate, iar persoanele în vârstă sunt sfătuite să-şi urmeze tratamentul pe care îl au pentru a evita intervenția ulterioară a echipelor medicale.

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net