Pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca, imagini inedite

Ultima actualizare:

    Mii de oameni au venit la mormântul lui Arsenie BocaFoto: Facebook/Nicu Peanci
Mii de oameni au venit la mormântul lui Arsenie BocaFoto: Facebook/Nicu Peanci

Mii de oameni au venit în pelerinaj sâmbătă (28 noiembrie), la Mânăstirea Prislop, din Ţara Haţegului, pentru a asista la slujba de comemorare a lui Arsenie Boca. În această zi se împlinesc 26 de ani de la moarte părintelui.

În ciuda frigului şi a umezelii, curtea mânăstirii a devenit neîncăpătoare pentru miile de credincioşi care au venit să îl comemoreze pe Arsenie Boca. Ei au stat zeci de minute la coadă pentru a se ruga în faţa mormântului părintelui. 

Mulţi oameni au venit chiar de la ora 5 la Prislop, notează adevarul.ro.

Oamenii au stat zeci de minute la coadă pentru a se ruga lui Arsenie Boca
Oamenii au stat zeci de minute la coadă pentru a se ruga lui Arsenie Boca

"Pentru că ne aşteptam ca numărul pelerinilor să fie ridicat, chiar dacă în ultimele zilele vremea a fost închisă şi a nins, au fost luate măsuri pentru buna desfăşurare a evenimentului, astfel că nu s-au înregistrat incidente. Au fost realizate dispozitive de îndrumare a credincioşilor pe timpul pelerinajului, la mormântul Părintelui Arsenie Boca, pentru a fi evitat disconfortul acestora", a declarat Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

Drumul spre mormântul lui Arsenie Boca, lărgit la două benzi

Având în vedere cele patru zile libere, autorităţile locale se aşteaptă la un aflux mare de oameni şi au convocat un comandament pentru asigurarea ordinii şi fluidizarea traficului în zona Prislop, scrie Mediafax. De asemenea, au fost mobilizate echipajele ISU, în caz de necesitate. Vor fi prezenţi şi medicii veterinari şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, care vor face controale la comercianţii din zonă. Autorităţile judeţene au început lucrările la drumul spre Mănăstirea Prislop pentru lărgirea la două benzi de circulaţie, în prezent fiind o singură bandă.

Cine a fost Arsenie Boca

Arsenie Boca (29 septembrie 1910 – 28 noiembrie 1989) este considerat una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei româneşti. A fost călugăr, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus din Braşov şi apoi la Mănăstirea Prislop din Hunedoara. De la instaurarea regimului comunist, în anul 1945, Arsenie Boca a intrat în atenţia Securităţii.

În anii 1950, a fost închis la Securitatea din Braşov, apoi dus la Canal. A ajuns în închisorile Jilava, Timişoara şi Oradea. După eliberarea din temniţele comuniste, Arsenie Boca nu şi-a mai putut relua activitatea de preot. Securitatea l-a urmărit aproape până în ultimele săptămâni dinaintea morţii sale, în 1989.

După Revoluţie, Mănăstirea Prislop, unde Arsenie Boca a slujit în anii 1950 şi unde a fost înmormântat, a devenit unul dintre cele mai aglomerate locuri de pelerinaj din România. Oamenii vin şi se roagă la mormântul părintelui, mulţi având credinţa că pelerinajul le va aduce bunăstare sau vindecarea unor afecţiuni.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net