UPDATE Mihai Fifor, propus pentru conducerea MApN

Ultima actualizare:

    Mihai Fifor Foto: arhivă personală
Mihai Fifor Foto: arhivă personală

UPDATE. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretele de numire în funţie a noilor miniştri de la Apărare şi Economie, Mihai Fifor, respectiv Gheorghe Şimon, ceremonia de depunere a jurământului fiind programată pentru ora 15:00 la Palatul Cotroceni.

PSD îl propune pe Mihai Fifor pentru conducerea MApN, iar pe Gheorghe Şimon la Economie, a anunţat liderul PSD Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a precizat, la finalul şedinţei BPN al partidului, că l-asunat luni seară pe preşedintele Klaus Iohannis pentru a-l informa despre aceste propuneri.

Conform lui Liviu Dragnea, ”în principiu”, preşedintele Iohannis a agreat aceste propuneri.

Social-democratul Mihai Fifor, propus să preia conducerea Ministerului Apărării,după două luni de conducere a Ministerului Economiei, s-a născut într-o familie de profesori, în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe data de 10 mai 1970. El este licenţiat în Filosofie, doctor în Antropologie Socială şi a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare şi Colegiului Naţional de Afaceri Interne. În 2015, a fost refuzat de preşedintele Klaus Iohannis pentru a prelua ministerul Transporturilor, scrie news.ro.În 2009 a devenit secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, post pe care l-a mai avut şi în 2012. De asemenea, timp de trei ani, între 2009-2012, a  fost manager la Muzeul Olteniei. Începând din 2012, Mihai Fifor este senator.  În 2014, el a fost ales preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind terenurile achiziţionate de familia fostului preşedinte Traian Băsescu la Nana.

Mihai Fifor este preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, el deţine o casă în Işalniţa, cu o suprafaţă de 150 mp şi un autoturism Dacia Logan pe care l-a dobândit prin contract de credit auto.

Senatorul are deschis un cont în lei la BRD, cu un sold de 49.840,37. De asemenea, Fifor are un credit ipotecar la Volksbank Craiova, scadent în 2031 cu o valoare de 17.170 euro, precum şi un contract de credit auto la RCI Leasing România IFN de 43.500,50 RON.

La venituri, senatorul PSD a trecut indemnizaţia de la Parlament de 64.471 lei şi 83 lei de la Universitatea Craiova. Soţia sa, Adina Fifor, a câştigat 17.659 lei de la Muzeul Oltenitei.

La secţiunea Venituri din investiţii, social-democratul a declarat 7184,95 lei de la SC Fondul Proprietatea SA. El a mai încasat 100.000 lei din decizii de despăgubire ANRP.

Mihai Fifor a mai fost propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor în 2015, de premierul de la acea vreme, Victor Ponta. Preşedintele Klaus Iohannis a respins ulterior această desemnare, invocând faptul ca acesta "nu are expertiza şi experienţa managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor".

Fifor a fost luat în calcul de două ori de PSD pentru a prelua şefia Guvernului: în iarnă, odată cu primul Cabinet PSD, şi după demiterea lui Grindeanu. El a refuzat, în şedinţa CExN de la acea dată, să devină premier, potrivit liderilor PSD.

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net