Mihai Chirica a strâns 125.000 € la botezul copilului

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Bani, nu glumă! Potrivit declaraţiei de avere, 2017 a fost un an bun pentru Mihai Chirica, primarul Iaşiului. După petrecerea de botez al celui de-al patrulea copil, din noiembrie anul trecut, edilul şi a treia sa soţie s-au ales cu 125.000 de euro (575.000 de lei). La nunta organizată cu şase luni mai devreme, cei doi soţi strânseseră “doar” 57.000 de euro (262.000 de lei).

Buget rotunjit simţitor! Declaraţia de avere arată că Mihai Chirica (46 de ani), primarul Iaşiului, a încasat o sumă uriaşă la botezul celui de-al patrulea copil. După ce, în mai 2017, edilul s-a căsătorit pentru a treia oară, în noua familie Chirica a apărut un copil, iar petrecerea de botez a micuţului a umplut conturile. Familia Chirica a obţinut 125.000 de euro, de două ori mai mult decât la nuntă (57.000 de euro).

„Sunt corect şi am declarat toţi banii pe care i-am primit. Nu am vrut ca peste ani să spună cineva că a venit la nuntă sau la botez şi că a dat nu ştiu ce sumă care nu apare în declaraţia de avere”, spune Chirica.

Diferenţa dintre sumele obţinute în urma celor două evenimente este explicată astfel de edil: „La nuntă au participat mai puţini invitaţi, a fost o petrecere de familie, la soţie acasă (n.r. - în judeţul Neamţ), organizată la restaurantul <<Arcaşul>>. În schimb, la botez au fost 460 de invitaţi, în cel mai mare restaurant din Iaşi. La această petrecere a cântat Direcţia 5 şi am avut cântăreţi de muzică populară din Bucovina, toţi plătiţi cu contract. Aşa cum e corect, după finalul petrecerii, i-am spus soţiei că orice sumă care s-a încasat va apărea în declaraţia de avere, fiindcă nu vreau să am probleme“.

Un calcul simplu arată că darul fiecărui invitat a fost, în medie, 270 de euro (1.250 de lei). Chirica a menţionat că trupa Direcţia 5 a fost plătită cu 7.100 de euro. Potrivit celor prezenţi la eveniment, la petrecere au luat parte numeroşi dezvoltatori imobiliari din oraş. „Nu gestionez eu resursele familiei. Soţia are grijă de ele, ea trebuie să aibă grijă şi de copil, şi de mine“, încheie primarul.

Click! spune

Mihai Chirica se află la al treilea mariaj, iar Cristina Elena Popa (33 de ani) e o fostă colegă de serviciu. Aceasta a fost angajată în Primăria Iaşi, la direcţia Proiecte Europene. Şi fostele soţii ale edilului au lucrat în Palatul Roznovanu. Din primele două mariaje, edilul mai are trei copii.

image
image
image
image
image
image
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net