Miere gratuită pentru preșcolari și elevii din școala primară. Reacția medicului Dănăilă

miere6-actu-foto-baza-miere.jpg

Parlamentarii consideră că mierea va asigura un aport caloric și nutrițional important copiilor

Un proiect PSD adoptat marți, 20 martie, în Senat a provocat reacția vehementă a cunoscutului neurochirurg Leon Dănăilă, senator PNL. Conform acestui proiect, preșcolarii și elevii din învățământul primar ar urma să primească gratuit miere polifloră.

Senatul a adoptat marți, 20 martie, un proiect de lege al PSD prin care preșcolarii și elevii din învățământul primar, atât de stat, cât și privat, ar urma să primească 350 g de miere polifloră lunar.

”Mierea polifloră destinată consumului pentru elevii din învățământul primar de stat și privat va fi ambalată în borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde și va proveni exclusiv din stupinele autorizate în conformitate cu prevederile legale în vigoare și achiziționată din lanțul scurt de aprovizionare”, se arată în proiectul PSD, citat de Hotnews.

Votul din Senat a provocat reacția vehementă a senatorului PNL Leon Dănăilă, renumit neurochirurg, care a avertizat asupra riscurilor obezității în rândul copiilor.  

"S-a constatat statistic că în țara noastră, față de media europeană, numărul elevilor hiperponderali și obezi depășește media, așa încât administrarea unui carbohidrat în plus față de ceea ce consumă elevii la ora actuală nu cred că este benefică. După părerea mea, ar fi bine ca această miere să fie înlocuită cu fructe, legume sau proteine, care sunt mult mai benefice pentru copii. Dacă noi creăm elevi hiperponderali sau obezi, aceștia vor deveni viitori bolnavi diabetici, cu ateroscleroză și cu boli cardiace. Mai bine, banii să fie alocați pentru cumpărarea de rechizite școlare", a declarat Dănăilă.

Proiectul va intra și în dezbatere și în Camera Deputaților, for decizional.

 

loading...
Loading...

Citește și

  • scoli inchise bucuresti ninsoare vant

    Preșcolarii și elevii bucureșteni vor sta acasă vineri, după ce Primăria Capitalei a decis, marți, să închidă unitățile de învățământ din cauza vremii.

  • indulcitori zahar siropuri miere sanatate

    Există multe tipuri de îndulcitori pe care îi folosim fie la deserturi, fie la băuturile calde. Zahăr alb, brun, zahăr raw, miere sau siropuri de porumb, arțar, agave. În ciuda acestei varietăți, îndulcitorii sunt foarte asemănători din punct de vedere nutrițional. Ceea ce îi diferențiază este sursa din care sunt obținuți (trestie de zahăr, sfeclă, fructe, palmier sau nucă de cocos), aroma și nivelul de procesare.